Monika Bosilj nakon slavlja u četvrtfinalu playoffa WBBL-a Foto: WBBL

Monika Bosilj zaustavljena u polufinalu WBBL-a, sezonu zaključila kao 9. najbolja strijelkinja lige

| 7.5.2019. u 10:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon što sezonu prije nije imala pravo nastupa, Varaždinka Monika Bosilj je ove sezone u Durham Palatinatesu u WBBL-u (Women's British Basketball League) odigrala sjajno te je bila jedna od predvodnica kluba s kojim je uspješno došla do jučer odigranog susreta polufinala playoffa prvenstva gdje su Sevenoaks Sunsi ipak bili prejaki s rezultatom 84:66. U porazu, Bosilj je ugradila 16 koševa, sedam skokova i dvije asistencije za 38 minuta igre.

- Ovo je bila jako naporna i duga sezona, al’ na kraju smo uspjele ostvariti jako dobar rezultat koji nitko nije očekivao. Igrale smo finale Trofeja, finale BUCS lige (fakultetske) i sad polufinale Championship lige i sve to sa samo 5-6 igračica. Sretna sam što sam imala priliku biti dio ekipe koja je ostvarila povijesne rezultatske uspjehe za ovaj klub - rekla je Bosilj za portal Ženska košarka.

Bosilj je ujedno bila i jedna od najboljih igračica lige te je sezonu završila u top 10 ljestvici u nekoliko kategorija. S prosjekom od 17.09 koševa po susretu je deveta najbolja strijelkinja lige, sedma je najbolja skakačica lige s prosjekom od 9.32 skoka po utakmici, a druga je najbolja skakčica lige u obrambenom skoku (7.55 skoka), druga je u ligi po broju krađa po susretu (2.77), osma je po broju pretrpljenih prekršaja (3.64 po susretu) te sedma po broju ostvarenih ubačaja (136) i četvrta po broju ubačenih trica (58).

Označeno u