Pobjednička momčad MNK Drvodjelac iz Ivanca

MNK Drvodjelac Ivanec pobjednik 13. memorijala u spomen na T. Jambora, J. Kapustića i S. Vusića

| 30.8.2018. u 19:51h | Objavljeno u Sport

Odigran je 13. memorijal u sjećanje na hrvatske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića. Na memorijalnom malonogometnom turniru sudjelovalo je 11 momčadi, a igralo se dva dana - prvi dan u Jerovcu, a drugi u Žarovnici.

Pobjednik turnira bio je MNK Drvodjelac Ivanec, drugo mjesto osvojio je MNK Vrbno, treće DŠR Žarovnica, a četvrto DŠR Lančić Knapić.
Najbolji strijelac bio je Krunoslav Pečevski iz pobjedničke momčadi Drvodjelac, a najbolji golman Dario Jurić iz MNK Vrbno.

Pokrovitelji nikada posjećenijeg i po mnogima najorganiziranijeg memorijala od svih 13 dosadašnjih bili su Ministarstvo hrvatskih branitelja, gradovi Ivanec i Lepoglava, a značajnu pomoć pružili su poduzeće TRC Croatia i Željko Barišić, Varaždinska županija, Mjesnih odbori Jerovec i Žarovnica, Mladen Kruhoberec, koji je sudio sve utakmice, te mnogi građani.

13. memorijal sjećanja na Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića počeo je procesijom od Župnog dvora do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenici.  Na spomen obilježju kod Vatrogasnog doma u Kamenici polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom, koju je predvodio predvodio vlč. Maksimilijan Herceg, župnik župe Bisag, odana je počast trojici poginulih hrvatskih branitelja u obrani Vukovara iz kameničke župe, Tomi Jamboru, Stjepanu Vusiću i Josipu Kapustiću, te svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Nazočnima  se prigodnim riječima u ime organizacijskog odbora obratio Dražen Husnjak, te državni tajnik Ministarstva obrane, general Zdravko Jakop, a potom je u povodu blagdana Svetog Bartola, zaštitnika župe Kamenica, u župnoj crkvi služena Sveta misa.

Odavanje počasti kod spomen obilježja uveličali su i Limena glazba Lepoglava, te DVD Kamenica i DVD Bedenec. Program obilježavanja nastavljen je u poslijepodnevnim satima, odavanjem počasti na njihovom posljednjim počivalištima na groblju u Kamenici. Počast su im uz njihove obitelji, rodbinu i prijatelje, odali i predstavnici braniteljskih udruga gradova Ivanca, Lepoglave i Maruševca, potom izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, PU varaždinske, Policijske postaje Ivanec, Grada Lepoglave i drugi.

Svečanost otvaranja 13. izdanja malonogometnog turnira u ime organizatora vodio je Dražen Krtanjek, a nazočne je u ispred organizacijskog odbora pozdravio predsjednik Miljenko Bregović.

Skupu su se obratili i Darko Blaži, zamjenik načelnika PU varaždinske, potom dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak, izaslanik ministra hrvatskih branitelja, general Goran Mihalić, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji je turnir proglasio otvorenim.

U svojim su obraćanjima, uz ostalo, istaknuli veliku žrtvu koju su podnijeli poginuli hrvatski branitelji i njihove obitelji, kao i cjelokupna Zasebna postrojba PU Varaždin, čiji su pripadnici bili Jambor, Kapustić i Vusić, a koja je herojski branila Vukovar.
Također, istaknuli su i odličnu organizaciju memorijala.

Potom je dvjema momčadima djece NK Ivančice, koja su odigrala revijalnu utakmicu, pokale uručio Kristijan Vusić, sin poginulog hrvatskog branitelja Stjepana.

Svečanosti otvaranja turnira nazočili su i saborski zastupnik Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, hrvatski branitelji, sportaši i mnogi građani, sveukupno u nikada većem broju do sada.

Po završetku turnira u Žarovnici članovi organizacijskog odbora održali su kratke neformalne konzultacije, te dogovorili skori sastanak na kojemu će se analizirati provedba 13. Memorijalnog turnira, te i započeti pripreme za 14. izdanje, koje će se održati krajem kolovoza 2019. godine.