Momčad MNK Črešnjevo

MNK Črešnjevo preko branitelja naslova do polufinala 38. ZPV u malom nogometu

| 2.1.2018. u 09:41h | Objavljeno u Sport

u dvorani Graberje sinoć je odigran drugi dio četvrtfinalnog programa 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu pod imenom „Magma Pan kup Varaždin“.

Malonogometni klub Črešnjevo preuzeo je natjecateljski broj jedan u glavnom turniru 38. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu. U četvrtfinalu turnira Črešnjevo je u spektakularnoj utakmici rezultatom 2:1 izbacilo prošlogodišnjeg pobjednika i najbolju momčad prvoga kruga aktualnog turnira, Centar Škudar iz Novoga Golubovca.

U utakmici u kojoj se nije nimalo štedjelo protivnika, cijelo je jedno i pol poluvrijeme prošlo bez pogodaka. Erupciju oduševljenja izazvao je projektil Saše Hojskog u 30. minuti, s 12-13 metara u „malu mrežicu“, za vodstvo Črešnjeva. Četiri minute kasnije Kristijan Kresonja je pravom majstorijom prebacio Sebastijana Slunjskog, vratara Črešnjeva, za 1:1.

Odmah potom zbog opetovanog je prigovora isključen Nikica Škerbić, Črešnjevo je moralo dvije minute odigrati s igračem manje i činilo se da će Škudar ipak obraniti „jedinicu“. Ipak, Črešnjevo se uspjelo obraniti, a svega nekoliko sekundi nakon što su brojčano snage poravnate na parketu Martin Slunjski je iz gužve zabio za 2:1 Črešnjeva, četiri minute prije kraja. Škudar je pritiskao, tražio izjednačenje, međutim obrana Črešnjeva je izdržala, za polufinale u petak protiv varaždinskog CB Marocchina.  

Koprivničkoj Jeleni Trade će na noge u polufinalu krapinski ASO Ponos! U četvrtfinalu protiv Remetinca krapinski su nogometaši slavili s (pre)uvjerljivih 3:0. Denis Gamilec je već u prvoj minuti doveo ASO Ponos u vodstvo, a do poluvremena je Matija Majcenić povisio na 2:0.

Ipak, Remetinec se nije predavao, a osam minuta prije kraja propustio je veliku priliku za popravak. Nakon igranja rukom u šestercu dosuđen je kazneni udarac za ŠD Remetinec, međutim Tomislavu Harmicaru je bravurozno obranio Ernest Malarić. Samo minutu kasnije Majcenić je zabio svoj drugi pogodak, za konačnih 3:0.

Veteranski četvrtfinalni program imao je tri pune utakmice i „onih“ šest minuta i pet sekundi kobne utakmice Bilikuma Petkom i Hudek Trgotransa. Uoči nastavka iste izašle su obje momčadi na parket, s njima i ekipa CB Star'sa koja je u četvrtfinalu čekala boljeg iz te utakmice, a za koju je tragično preminuli Mate Čuljak također igrao. Minuta šutnje, zajednička fotografija za uspomenu, pa onda i sportski nastavak.

Hudek je obranio prednost iz prve 24 minute utakmice, štoviše je u zadnjoj minuti Ivan Drenski povisio i na 2:0. Još je uvjerljiviji Hudek Trgotrans bio rezultatski u „finalu prije finala“ protiv CB Star'sa. Bilo je naime 3:0, mada je do zadnje minute samo Dino Kovač zatresao mrežu Švigiru; u zadnjoj je minuti, kad je Star's izvukao vratara i umjesto Švigira ubacio Balajića kao igrača-vratara, Željko Šimić zabio dva puta na prazan gol, za 3:0.  

Bilikum je očekivano visoko slavio protiv rekreativaca FE Lacia, plavi su na poluvremenu gubili samo 1:0 (Tot), ali je u nastavku isti igrač dodao još dva, a Žganec i Tekić po jedan pogodak, za konačnih 5:0. Daleko je neizvjesnije bilo u zadnjem četvrtfinalu; OPG Radiček Petgrad Nikotrade tek je u drugom produžetku uspio svladati čvrstu Pivnicu Stari mlin iz Trnovca.

Koprivničani su poveli golom D. Vađunca krajem prvog poluvremena, početkom nastavka je izjednačio Skupnjak, a pobjednički pogodak postigao je Ivančić, tri minute prije kraja drugog produžetka.

Polufinalni dan je u petak, 5. siječnja. U 18 sati otvorit će ga veterani OPG Radiček Petgrad Nikotradea i Hudek Trgotransa, nakon toga će na parket Graberja Črešnjevo i CB Marocchino pa veterani Bilikuma i Eurotransporta Kostanjevec, a polufinale će zaključiti koprivničko-krapinski ogled Jelene Trade i ASO Ponosa.

Dan finala je u subotu, na blagdan Sveta tri kralja, od 16 sati.

REZULTATI JUČERAŠNJEG PROGRAMA

PREKINUTA UTAKMICA 1/8 FINALA VETERANA - OSTATAK UTAKMICE 6' 05''
BILIKUM PETKOM - HUDEK TRGOTRANS 0:2 (0:0)
0:1 Igor Leskovar (24'), 0:2 Ivan Drenski (30')

1/4 FINALA VETERANI
CB STAR'S (Koretinec) - HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) 0:3 (0:1)
0:1 Dino Kovač (9'), 0:2 Željko Šimić (30'), 0:3 Željko Šimić (30')
CB BILIKUM (Varaždin) - FE LACIO (Varaždin) 5:0 (1:0)
1:0 Stanislav Tot (6'), 2:0 Stevica Žganec (16'), 3:0 Stanislav Tot (20'), 4:0 Danijel Tekić (23'), 5:0 Stanislav Tot (30')

PIVNICA STARI MLIN (Trnovec) - OPG RADIČEK PETGRAD NIKOTRADE 1:2 (1:1, 0:1)
0:1 Damir Vađunec (13'), 1:1 Igor Skupnjak (18')
Produžeci:
1:2 Zoran Ivančić (37')

1/4 FINALA SENIORI
CENTAR ŠKUDAR (Novi Golubovec) - MNK ČREŠNJEVO 1:2 (0:0)
0:1 Saša Hojski (30'), 1:1 Kristijan Kresonja (34'), 1:2 Martin Slunjski (36')

ASO PONOS (Krapina) - ŠD REMETINEC 3:0 (2:0)
1:0 Denis Gamilec (1'), 2:0 Matija Majcenić (17'), 3:0 Matija Majcenić (34')