Mladi varaždinski i ludbreški hrvači uspješni na 16. Zlatnom pijetlu u Koprivnici

| 5.3.2019. u 11:39h | Objavljeno u Sport

Koprivnica je u dvorani gimnazije "Fran Galović" bila domaćin 16. izdanju "Zlatnog pijetla", tradicionalnom turniru u hrvanju za mlađe kategorije. Nastupio je 301 natjecatelj iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, Nizozemske i Hrvatske.

Od članova Hrvačkog kluba Vindija koji su nastupili pod vodstvom trenera Andrije Barića, kod početnika u kategoriji do 28 kilograma Michael Pavić ostao je bez plasmana, baš kao i Dorian Panić u kategoriji do 30 kilograma.

Kod mlađih dječaka u kategoriji do 44 kilograma Cris Benček bio je treći, u kategoriji do 49 kilograma Fran Kipa ostao je bez plasmana, baš kao i Tin Mežnarić. U kategoriji do 59 kilograma David Panić bio treći, a u kategoriji do 57 kilograma kod starijih dječaka Leon Petrić bio je drugi.

Hrvački klub Ludbreg predstavio se sa šest hrvača koji su ispunili očekivanja. Svoj prvi nastup na nekom službenom natjecanju, ostvario je Jan Špoljarić koji se domogao i prve medalje. U finalu, bolji je bio daleko iskusniji protivnik iz zagrebačkog Herkula, pa se Špoljarić okitio srebrom.

Vilim Cindori, koji je također na početku hrvačke karijere i ovo mu je bilo drugo službeno natjecanje, pokazao je odličnu borbenost i poveo u borbi prvog kola, protiv iskusnijeg protivnika iz Petrinje, no u nastavku je neiskustvo došlo do izražaja, tako da je borbu ipak izgubio.

Donat Ledenko u 1. je kolu pobijedio u neizvjesnoj borbi, ali sljedeću jednako tako neizvjesnu borbu je izgubio, a s obzirom na to da suparnik nije stigao do finala, bio je to i kraj za ovog perspektivnog borca koji se na kraju plasirao na 8. mjesto. Dva najiskusnija ludbreška borca, Florijan Varović i Rene Dulikravić, nastupili su u istoj kategoriji, do 40 kilograma.

U prvim kolima obojica su zabilježili pobjede, a ždrijeb je htio da se sastanu u četvrtfinalu. Dalje je prošao Florijan Varović koji je u polufinalu protiv hrvača iz Slatine imao inicijativu, ali nekoliko grešaka, što njegovih, što sudačkih, koje su ga koštale finala. U borbi za broncu bio je uvjerljiv protiv hrvača iz Vrbovca, dok je Dulikravić na kraju bio osmi.

Ivan Bačani popeo na najviše postolje. Počeo je s dvije uvjerljive pobjede,protiv predstavnika Sesvetskog Kraljevca i Gladijatora iz Siska, da je treću tijesno izgubio od hrvača iz Sesveta.

Bez obzira na poraz, ušao je u polufinale, gdje je opet bio uvjerljiv protiv hrvača iz Podravke te izborio finale. Tamo ga je čekao Sesvećanin, koji ga je pobijedio u grupnoj fazi natjecanja. Baćani je bio taktički puno bolji nego u prvoj borbi i u uzbudljivom meču pobijedio na bodove 13:10.
Ekipu su vodili treneri Darko Frankol i Ignac Horvat uz podršku predsjednika kluba Nine Dulikravića.