Start međunarodne utrke brdskog biciklizma u Kamniku Foto: BK Maraton Kreidler

Matija Meštrić odličan 27. na utrci u Kamniku

| 2.5.2016. u 17:46h | Objavljeno u Sport

Matija Meštrić u kategoriji Elite brdskog biciklizma je osvojio odlično 27. mjesto na utrci svjetske serije C1 u Kamniku što je ogroman uspjeh za Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa.

Pobjednik utrke bio je Braidot Luca iz Italije koji je trenutno 26. mjesto na UCI Elite ljestvici, dok je treće plasirani bio Michal Lami iz Slovačke koji drži 31. mjesto , a biti će sudionik Olimpijskih igra u Brazilu.

Josip Meštrić u svojoj juniorskoj konkurenciji osvojio je šesto mjesto, a postolje mu je izmaklo na zadnjem spustu neposredno prije cilja. Josip se ovim rezultatom upisao na međunarodnu juniorsku UCI ljestvicu te potvrdio da se može voziti s najboljima.

Timotej Kocen u kategoriji (U-17) zauzeo je sedmo mjesto, iako je imao jedan nezgodan pad na spustu. Laura Horvat u kategoriji (U-17) zauzela je šesto mjesto te pokazala da iz utrke u utrku napreduje.

-Još prošle godine vozili smo rekreativne maratone i sanjali o velikim utrkama, a danas smo potvrdili da se možemo boriti u najjačoj ELITE konkurenciji s vozačima iz prvih 30 na svijetu. Ovaj plasman je rezultat potpune predanosti biciklizmu Matije koji trenira i do osam sati na dan, te će uz ovakav trud i rad postići vrlo brzo značajan uspjeh. I ovim putem se moramo zahvaliti našeg generalnom sponzoru trgovini bicikla „BECIKLIN“ koja nas prati na svakoj utrci - rekao je Branimir Štimec, trener Maraton Kreidlera koji nije skrivao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.