Mateo Žugec bio je daleko najbolji na memorijalu u Novom Sadu

Mateo Žugec uvjerljivo slavio na konju s hvataljkama na memorijalu u N. Sadu

| 10.12.2018. u 10:01h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Junior varaždinskog GK Vindija Mateo Žugec pobijedio je u vježbi na konju s hvataljkama na Memorijalu Laza Krstić i Marica Dželatović, koji je tijekom vikenda održan u Novom Sadu. Žugec je u finale ušao s trećom ocjenom, a u finalu je ostvario daleko najbolju ocjenu 13,400 te je s bodom i pol prednosti osvojio zlato.

Žugec je počeo s pripremama za nastup na europskoj olimpijadi mladih, koja će se u srpnju 2019. održati u Bakuu u Azerbejdžanu. Od članova Vindije finale je u Novom Sadu izborio i Vito Nušak u mlađe juniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama je odradio odličnu vježbu te je kao treći ušao u finale, dok je u finalu, zbog propusta u organizaciji, bio kolateralna žrtva. Nastupio je bez zagrijavanja, zbog čega je pao u elementu šraube 540 i izgubio postolje. Natjecanje je završio na 7. mjestu.

I junior Noa Matušin je u početku vježbe nastupa na tlu,kod izvedbe dvostrukog salta naprijed, pao i nije prošao dalje. Teo Bartolec je u kadetskoj konkurenciji u vježbi na tlu, odradio odličnu vježbu,sve do saskočnog elementa,gdje je na žalost pao i propustio priliku za finale.