Lumeni počinju natjecanje u međunarodnoj Ligi prvaka limača!

| 9.9.2016. u 08:53h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Već gotovo tri godine nogometaši ŠN Lumen, najmlađe škole nogometa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koja okuplja djecu od 6 do 9 godina starosti, bilježe velike regionalne, nacionalne, ali i međunarodne uspjehe. Posebno je upečatljiv naslov prvaka Zagrebačke lige limača iz prošle sezone, gdje su mali Varaždinci u svojoj debitantskoj sezoni, u konkurenciji osam najboljih škola nogometa iz metropole, superiorno osvojili naslov prvaka sa sedam pobjeda i tek jednim remijem te impozantnom gol razlikom 64:12.

Ove jeseni Lumen kreće dalje, kao sudionik hrvatsko-slovenske „Male lige prvaka“ u kojoj će nastupati nositelji kvalitete nogometa dvije spomenute zemlje u godištima 2008. i 2009. (uzrast U-7 i U-8). Sudjeluje pet klubova tj. škola nogometa – iz Hrvatske Slaven Belupo, predstavnik zagrebačke regije Bregana i varaždinski ŠN Lumen, iz Slovenije ljubljanska Olimpija i Šola nogometa Marinko Galič iz Maribora. Svako će kolo jedan klub biti domaćin utakmica po sistemu „svatko sa svakim“, zasebno u ligi sedmogodišnjaka i u ligi osmogodišnjaka.

Liga počinje ove nedjelje, 11. rujna, u Ljubljani, nakon toga seli u Koprivnicu (18.09.) pa u Maribor (25.09.) i Breganu (02.10.), a posljednji će domaćin biti upravo ŠN Lumen, 9. listopada.