Sara Kolak i njen trener Andrej Hajnšek bili su dobro raspoloženi uoči odlaska u London Foto: Dražen Novosel

Ludbrežanka Sara Kolak večeras baca za finale Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu

| 6.8.2017. u 08:15h | Objavljeno u Sport

Ludbrešku zlatnu olimpijsku bacačicu koplja Saru Kolak većeras na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu očekuje nastup u kvalifikacijama, koje će okupiti 31 natjecateljicu.

U finale će se plasirati atletičarke koje će koplje baciti dalje od 63,50 metara ili 12 najboljih bacačica po rezultatu.. Ukupno je 31 bacačica na Svjetskom prvenstvu, koje su podijeljenje u dvije skupine, a Sara Kolak je druga u skupini A od 16 natjecateljica, dok je Čehinja Barbora Šporakova u grupi B, koja ima 15 bacačica koplja.

Skupina A počet će s natjecanje od 19 sati i 10 minuta po lokalnom vremenu, što je 20 sati i 10 minuta po hrvaskom, dok će druga grupa krenuti s kvalifikacijam od 20 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu.

Sari Kolak ovo će biti prvi nastup na Svjetskom prvenstvu na koje dolazi kao vodeća u svijetu ove sezone u bacanju koplja sa sedmim rezultatom svih vremena u svijetu, od 68,43 metara, ostvarenog prije nepunih mjesec dana na mitingu Dijamantne lige u Lausannei.

Sara Kolak osim zlata iz Rija ima brončanu medalju s Europskog prvenstva u Amsterdamu 2016., a nedavno je u poljskom Bydgoszczu osvojila i naslov europske prvakinje do 23 godine.

Kolak je u Londonu u najužem krugu favorita od 31 bacačice koplja koliko ih je prijavljeno za natjecanje. Finale u bacanju koplja ze žene predviđeno je u utorak, 8. kolovoza od 20 sati i 20 minuta.