Lepoglavčanka Tanja Mravlinčić prvakinja Hrvatske u sportskom penjanju Foto: Lepoglava.Net

Lepoglavčanka Tanja Mravlinčić prvakinja Hrvatske u sportskom penjanju

VV | 10.12.2016. u 16:45h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Splitu je održano prvenstvo Hrvatske u sportskom penjanju u disciplini boulder za mlađe uzraste (cicibani - stariji juniori) na kojem su penjači iz SPK Direkta ostvarili odlične rezultate među kojima je i naslov prvaka Hrvatske Tanje Mravlinčić.

Na prvenstvu je nastupilo 119 mladih penjača i penjačica iz 16 klubova među kojima petero penjača iz SPK Direkta - Antonio Šprem, Valentin Mravlinčić, Marko Veseljak, Tomislav Hosni i Tanja Mravlinčić.

Odlične rezultate ostvarili su Tanja, Valentin i Marko, najiskusniji natjecatelji i višestruki osvajači medalja na prvenstvima Hrvatske.
Tanja je osvojila prvo mjesto, a time i zlatnu medalju u kategoriji starijih juniorki, njezin brat Valentin, koji je u jakoj konkurenciji popeo svih osam zadanih smjerova, osvojio je srebro. Zlato mu je izmaklo zbog tri pokušaja više od prvoplasiranog.

Marko Veseljak ove je godine prešao u kategoriju juniora što mu je donijelo najjaču konkurenciju. Marko je trenutno najspremniji i najistreniraniji penjač SPK Direkt što mu je pomoglo da popne pet od osam smjerova, domogavši se tako trećeg mjesta i brončane medalje.

Antonio Šprem i Tomislav Hosni po prvi put su nastupili na prvenstvu Hrvatske i za prvi nastup ostvarili solidne plasmane. Antonio je u kategoriji cicibana zauzeo deseto mjesto, dok se Tomislav u kategoriji juniora plasirao na sedmu poziciju.

Domaćin natjecanja u Splitu, na kojem su lepoglavski penjači nastupili pod vodstvom Ivana Štefičara i Marija Musulina, bio je splitski klub SPK Marulianus organiziravši natjecanje dvorani podno poljudskih tribina, prenosi Lepoglava.net.