Leon Benko i Stjepan Cvek nakon potpisivanja ugovora u trofejnoj dvorani na stadionu Varteksa Foto: Dražen Novosel

Leon Benko potpisao ugovor s drugoligašem Varaždinom

| 20.8.2018. u 13:52h | Objavljeno u Sport

Varaždinski internacionalac, napadač Leon Benko (34) od danas je i službeno igrač drugoligaša Varaždina. Benko je u trofejnoj dvorani na stadionu Varteksa stavio potpis na jednogodišnji ugovor s NK Varaždinom, u nazočnosti predsjednika kluba Stjepana Cveka.

- Drago mi je da se Benko vratio na stadion, na kojem je u redovima bivšeg prvoligaša Varteksa, započeo svoju uspješnu profesionalnu nogometnu karijeru. S obzirom na svoje kvalitete i iskustvo vjerujemo da će nam biti od velike pomoći u nastojanjima da se u sezoni koja nas očekuje, a počinje subotnjim gostovanjem kod BSK-a, izbori plasman u Prvu hrvatsku nogometnu ligu - rekao je predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek.

- Odlučio sam se na dolazak u redove Varaždina jer sam vezan uz ovaj klub i stadion, na kojem sam sazrijevao kao igrač.  Odlučio sam se za dolazak u momčad Varaždina i da bih bio bliže svojoj obitelji. Poznato je da su klupske ambicije plasman u Prvu HNL, a nadam se da ću opravdati povjerenje kluba i svih navijača - napomenuo je Benko.

- Svi znaju zbog čega sam doveden, a na svakom treningu i utakmici davat ću svojoj maksimum. Želja za pobjedama je i dalje prisutna, imamo dobru momčad i vjerujem da ćemo se na kraju svi radovati. S momčadi sam prošao kompletne pripreme i nadam se da ćemo dobro startati u prvenstvo - zaključio je Benko, koji je profesionalnu nogometnu karijeru započeo u tadašnjem prvoligašu varaždinskom Varteksu.

Iz redova Krojača otišao je u njemački FC Nürnberg, nakon čega je branio boje belgijskih klubova Standarda iz Liègea i KV Kortrijka. Nakon toga igrao je u koprivničkom Slaven Belupu, Al-Faisalyu iz Saudijske Arabije,nakon čega se vratio u Hrvatsku, gdje je nosio dres Rijeke,iz koje je otišao u redove kineskog Dalian Aerbina. Karijera ga je zatim odvela u FK Sarajevo, dok je posljednje dvije sezone bio igrač slovenskog prvaka, ljubljanske Olimpije.

Tijekom karijere Benko je imao nastupe za hrvatske reprezentacije U-20 i U-21, kao i za seniorsku vrstu. Bio je najbolji strijelac Prve HNL u sezoni 2012./13. s 18 postignutih golova, 2013. godine bio je dobitnik Žute majice sportskih novosti, a iste je godine bio proglašen i najboljim igračem Prve HNL u izboru kapetana klubova Prve HNL.