KUP HRVATSKE Pioniri Varteksa minimalno poraženi od Rijeke pred oko 700 gledatelja u Hrašćici Foto: NK Varteks

KUP HRVATSKE Pioniri Varteksa minimalno poraženi od Rijeke pred oko 700 gledatelja u Hrašćici

Varaždinske vijesti | 18.3.2024. u 09:37h | Objavljeno u Sport

Sinoć je na terenu s umjetnom travom, na Varteksovom kompleksu u Hrašćici, gdje je u tijeku i izgradnja adekvatnog stadiona za Bumbare, odigran susret četvrtfinala hrvatskog Kupa za pionire između Varteksa i Rijeke, što je za NK Varteks bio spektakl nogometa.

Sve je bilo organizirano kao za neku prvoligašku utakmicu, uz razglas, navijanje i popratne sadržaje. Pioniri Varteksa su do četvrtfinala došli preko Slaven Belupa, a 'ples kuglica' im je dodijelio ni manje ni više nego slavnu Rijeku.

Bodreni velikim brojem navijača, naravno i uz one najvatrenije, White Stonese, mladi nogometaši Varteksa bili su gotovo ravnopravni ekipi Rijeke, u kojoj igra i nekoliko reprezentativaca Hrvatske.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, a na samom kraju poluvremena (op. igralo se dva puta po 35 minuta), imali su mladi Varteksovci i zicer, gdje je prvo pucao Todorovski, a potom se lopta odbijala po kaznenom prostoru, i nikako da uđe u gol.

U nastavku igre Varteks velikom borbenošću i odličnom duel igrom pokušava spriječiti Riječane da stignu do gola, ali su ipak pokleknuli, 13 minuta prije kraja. Jedan od Rijekinih reprezentativaca, Dorian Žeželić, postiže prekrasan gol te udarcem u 'rašlje' donosi slavlje Rijeci.

Nekoliko minuta kasnije, Riječani ostaju i s čovjekom manje na terenu, što je bio signal da mladi Bumbari sve snage bace u napad, ali nisu uspjeli u svojoj namjeri da stiglo do izjednačenja i penala.

U polufinale Kupa idu Riječani, koji su prolaz među četiri i svojski proslavili, svjesni da su se podosta namučil protiv Varteksa.

Svejedno, ovo je već bila pobjeda za male Bumbare, koji ipak nemaju tako česti priliku igrati protiv ovakvih ekipa, a nakon utakmice zaradili su i ovacije tribina, koje su ih pozdravile dugotrajnim pljeskom.

Ništa manje nisu ni zaslužili od ovacija, jer im je ovo prvi poraz u sezoni, u čak 29 odigranih utakmica. Selekcija koju vrlo uspješno vodi Dominik Matučec, i koja dominira svojom regionalnom ligom ima skor 27 pobjeda, jedan remi, i sada – prvi poraz.

- Želim prije svega čestitati svojim dečkima na odigranoj utakmici. Odlično smo parirali fizički nadmoćnom protivniku koji ovakve utakmice igra jedanput tjedno, dok smo mi nešto neiskusniji u igranju istih. Dečki su odradili sve po dogovoru i ponosan sam na njih. Nažalost je utakmicu odlučio vrhunski individualni potez. Hvala svim ljudima uključenima u organizaciju utakmice, gledateljima i White Stonesima na predivnoj, za dječji nogomet netipičnoj, atmosferi i iskustvu koje ćemo dečki i ja zauvijek pamtiti. - zaključio je trener Matučec.

Varteks – Rijeka 0:1 (0:0)

Sportski kompleks NK Varteksa u Hrašćici. Gledatelja: 700. Glavni sudac: Filip Dragašević, pomoćni suci: Vinko Podrug, Filip Lovrić (svi Zagreb).

Strijelac: 0:1 Žeželić (57. minuta).

Varteks – Šlibar, Paska-Hrupek (od 62. Ježovita), Bubnjarić, Ereš (od 62. Broz), Marčec, Todorovski (od 64. Murić), Žiher, Suhadolčan (od 64. Tuk), Habek, Bračko (od 64. Putarek), Kos (od 66. Kučej). Trener: Dominik Matučec.

Rijeka – Matukina, Vešligaj, Gubo, Miletić, Schweitzer, Starčević, Žeželić, Korlević (od 70. Prtenjača), Radusin (od 45. Grulović), Šerifi, Savković. Trener: Željko Damjanović.