Današnje druženje u klupskim prostorijama bila je prilika za prisjećanje na povijest KK Željezničar Foto: Dražen Novosel

Kuglački klub Željezničar iz Varaždina slavi 70 godina postojanja

| 7.3.2019. u 12:39h | Objavljeno u Sport

Kuglački klub Željezničar iz Varaždina osnovan je u lipnju 1948. godine, a osnivači su mu bili Slavko Jembrek i Dragutin Kozlek. Treninzi su održavani na kuglani tadašnjeg Doma JNA, zatim na kuglani Varteksa i hotela Turist, sve do 1990,. godine, kada je izgrađena kuglana u sklopu Doma željezničara, u Kolodvorskoj ulici 17, gdje klub i danas ima svoje prostorije.

Kuglači Željezničara na svojoj su kuglani igrali utakmice Treće, Druge i Prve B lige, sve do 2009. godine, kada je napravljena kuglana u sklopu varaždinske sportske dvorane na Dravi, gdje je klub, radi propisa i podloge, morao početi odigravati svoje susrete.

Najveći uspjeh kluba, kroz koji je prošlo oko tisuću članova, bila je osmina finala Kupa Hrvatske, u kojem je Željezničar 12. svibnja 2012. godine izgubio od prvoligaša Zadra, koji je te godine osvojio i naslov prvaka Hrvatske.

Rekao je to, uz ostalo, predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar Josip Kaniški evocirajući uspomene na 70 godina njegova postojanja, a prilikom današnjeg prigodnog druženja u klupskim prostorijama uz nazočnost glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Patrika Koščaka. On je aktualnom čelništvu kluba, kao i svim dosadašnjim upravana, kao i bivšim te sadašnjim igračima, čestitao značajnu obljetnicu te predsjedniku Kaniškom uručio posebno priznanje.

Galerija slika