Kristijan Đurasek sutra će nastupiti na Olimpijskim igrama

| 5.8.2016. u 17:09h | Objavljeno u Sport

Noćas u 1 sat otvaraju se XXXI Olimpijske igre u Rio de Janeiru, pa će se već sutra, prvog natjecateljskog dana, održati natjecanja u 21 sportu. Hrvatski sportaši će nastupiti u biciklizmu, boksu, gimnastici, plivanju, stolnom tenisu, streljaštvu, tenisu, vaterpolu i veslanju.

Među hrvatskim sportašima nastupit će i varaždinski biciklist Kristijan Đurasek, koji će s Matijom Kvasinom nastupiti u cestovnoj utrci u dužini od 241.6 kilometara (14.30 sati). Đurasek je stigao u Rio nakon nastupa na Tour de Franceu, gdje je zauzeo 51. mjesto, a u 17. etapi osvojio je četvrto mjesto i tako postao najbolje plasirani hrvatski biciklist na jednoj od dionica ove renomirane utrke.

Lijep je to uspjeh, a da sam sve napravio za nijansu bolje, došao bih možda i do drugog mjesta, no kada podvučemo crtu, i za ekipu i za mene bio je dobar ovogodišnji Tour. Na Olimpijskim igrama čeka nas teška i zahtjevna staza jer na kraju utrke, nakon 200 kilometara, očekuju nas četiri kruga na brdu od devet kilometara. Što očekivati, teško je reći, sve ovisi o reakciji tijela nakon Toura. S obzirom na to da sam dosta dobro završio Tour, nadam se da ću imati dobru formu za Rio. Na startu će biti dvjestotinjak vozača, svi najbolji, a želja mi je da budem sposoban boriti se s najboljima te ostvariti što je moguće bolji plasman – rekao je Đurasek za Varaždinske vijesti.

Bit će mu to drugi nastup na ljetnim Olimpijskim igrama. Prvi je put predstavljao Hrvatsku u Londonu 2012. godine, kada je u konkurenciji od 144 vozača iz 63 države cestovnu utrku završio na 68. mjestu.

Veselim se što sam opet u reprezentaciji, jer uvijek je lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama, ali žalim što nisam uspio izbaciti Tour iz programa te se bolje pripremiti za Olimpijske igre, ali o tome odlučuje ekipa moje momčadi, koja me htjela na Tour de Franceu – zaključio je Đurasek.