Momčad KKI Varaždin zabilježila je pobjede u oba susreta Foto: KKI Varaždin

Košarkaška drama u varaždinskom Graberju

| 21.3.2017. u 21:54h | Objavljeno u Sport

KKI Varaždin ugostio je u dvorani u Graberju ekipe iz Dalmacije, KKI Zadar i KKI Vodice, a obje utakmice bile su gotovo identične, s infarktnim završnicama.

Prvu utakmicu su odigrale momčadi Varaždina i Zadra. Zadrani, debitanti i iznenađenje lige s pet dosadašnjih pobjeda, a Varaždincima nepoznanica, jer se s njima još nisu sastajali. Utakmica je krenula izjednačeno, koš za koš, sve do druge četvrtine kada se Varaždinci počinju pomalo odvajati na 8-10 koševa.

Domaćni su rutinski održavali rezultatsku prednost sve do posljednjih pet minuta. Tada su gosti konsolidirali redove i prisiljavali Varaždince na čitav niz pogrešaka u prenošenju lopte i u promašajima "zicera". Gosti su u minutu i pol preokrenuli rezultat i vodili s jednim košem razlike.

Problemima Varaždinaca tu nije bio kraj, jer tada su domaćini, zbog pete osobne pogreške ostali bez Tenšića, ponajboljeg igrača. Tada su u igru ušla dva nova igrača s klupe i postigli mini seriju 4-0, a utakmica je završavila pobjedom domaćeg sastava rezultatom 52:49. Kod Varaždinaca su se najviše istakli Minđek R .sa 21 i Tenšić s 20 koševa, a kod gostiju Kolega s 25 koševa.

U   drugom susretu Varaždinci su ugostili ekipu Vodica. Već u prvoj četvrtini Varaždinci su ostvarili prednost od 10 koševa. Kao i u prvoj utakmici Varaždinci su održavali prednost sve do zadnjih pet minuta, kada su gosti preokrenuli rezultat i u zadnjoj su minuti poveli s jednim košem razlike.

Domaća ekipa tada je pozvala time aut i u organiziranom napadu postigla koš za rezultatsku prednost.  Gostima je ostao još jedan napad da nešto naprave, ali dobrom obranom domaćin nije dozvolio iznenađenje. Utakmica je završila rezultatom 51:50 za KKI Varaždin. Kod Varaždinaca se ponovo najviše istaknuo dvojac Minđek i Tenšić s 18, odnosno 14 koševa.

Međusobno su odmjerili snage i momčadi Vodica i Zadra, a slavile su Vodice rezultatom 47:39.