Igrački kadar ove sezone je slabiji za najbolju strijelkinju prošle sezone Ivanu Dragišić Foto: Dražen Novosel

Koka u novu sezonu bez pritiska visokog plasmana i tanji igrački kadar

| 14.9.2017. u 09:48h | Objavljeno u Sport

Ovog vikenda gostovanjem kod Dugog Sela 55, kreće nova sezona za rukometašice Koke u Prvoj HRL za žene. Koka je prošle sezone ostvarila povijesni uspjeh za klub i varaždinski rukomet osvojivši treće mjesto u ligi te izborila plasman za Eurochallenge kup, ali je nedostatak razumijevanja gradske vlasti doveo do toga da nisu nastupili u europskom natjecanju ove sezone.

- Imamo potencijala da nas se prepozna kroz Grad i Sportsku zajednicu. Imamo dvoranu koja može udomiti nastupe reprezentacije, ali nema sport s kojim može napuniti tu dvoranu. Ulagati u infrastrukturu, a ne ulagati u razvoj sporta jednostavno je pozicija koja nije balansirana - napomenuo je Neven Maruševec, predsjednik ŽRK Koka na novinskoj konferenciji, koju su održali jučer u dvorani Graberja.

Unatoč tome, u novu sezonu se kreće sa željom da se ostvari što viši plasman, ali s igračkim kadrom koji je oslabljen u usporedbi s prošlom sezonom bez Ivane Dragišić, Petre Oštarjaš, Elene Halili te Martine Čović. Od novih imena u sastavu Koke nalaze se Dejana Milosavljević i Jelena Blažek, ali treba napomenuti da uoči susreta u Dugom Selu ekipa ima problema s ozljedama Josipe Tomić te Suzane Furjan. Ima kvalitete u kadru, ali rezultat će ovisiti o zdravlju igračica.

- Imamo dosta ozljeda i ukoliko nam se ozljede igračice na ključnim pozicijama, ne znam kako ćemo. Imamo mlade igračice koje mogu igrati na tim pozicijama, ali sve je to neiskusno. Jedno su trening utakmice, a prave utakmice su druga stvar. Za postići dobar rezultat morali bi bi afirmirati mlade igračice, nekih tri do četiri njih. Odigrali smo dobar pripremni period na kojemu smo izgubili samo u jednom susretu i to kod Zagorja na njihovom pripremnom turniru, dok smo na domaćem terenu, prvo poluvrijeme protiv Zagorja, odigrali možda najbolje poluvrijeme od kada sam ja trener. Igrali smo čvrstu obranu sa dosta kontri i polukontri i to će nam biti recept za ovu sezonu. Bit će jako teško ove sezone jer ćemo imati konkurenciju u Bjelovaru, Umagu i Sesvetama - najavio je Vladimir Canjuga, trener Koke.

Koka prvo kolo Prve HRL za žene igra u nedjelju, 17. rujna, u 18 sati i 30 minuta.

20170913 173441