Kreće sedam tjedana priprema u kojima će odigrati 11 pripremnih susreta Foto: Dražen Novosel

Koka krenula na pripreme, razočarani što su odustali od Challenge kupa

| 1.8.2017. u 20:35h | Objavljeno u Sport

Danas su u maloj dvorani varaždinske Arene krenule pripreme Ženskog rukometnog kluba Koka, na kojoj se među 20 igračica pojavila i novo pojačanje kluba Dejana Milosavljević koja je prešla iz redova riječkog Zameta. Od nastupa ove sezone očekuje puno dobrih stvari.

- Moram pohvaliti da je klub jako dobro organiziran naspram situacije u Rijeci. Bolji su uvjeti. Ovdje su također i ciljevi više postavljeni te sam upravo zbog toga što se ne zadovoljavam sredinom tablice došla ovdje gdje se cilja na što više pozicije - rekla je Milosavljević.

Osim dolaska Milosavljević, klub je nenadano napustila Martina Čović koja je otišla u Njemačku, a s obzirom na ekipu prošle sezone, nema Ivane Dragišić i Petre Oštarjaš. Loše vijesti za ŽRK Koku stigle su i iz Grada, koji unatoč obećanjima prethodne vlasti, neće isfinancirati Kokine ambicije u europskom Challenge kupu. U klubu nisu krili nezadovoljstvo tom odlukom.

- Odustalo se zbog financija. Jednu stvar moram istaknuti, a to je da smo mi u klubu izuzetno razočarani s odnosom Grada Varaždina prema sportu uopćenito. Spomenut ću da je taj isti Grad prošle i pretprošle sezone financirao izlazak GRK Varaždina 1930 u Europi, a za nas nema novca. Od nas su odustali i rekao bi da je to jedna diskriminacija prema ženskom sportu - rekao je Izvršni direktor ŽRK Koke, Damir Premužić.

Unatoč tome, igračice kluba krenule su visoko podignute glave na današnji prvi trening i u sljedeću sezonu kreću s optimizmom i vjerom ponavljanja dobrog rezultata, dok trener Koke Vladimir Canjuga, razočaran neodlaskom na Challenge kup, je oprezan u najavi ciljeva za iduću sezonu.

- Ne želim govoriti o nikakvim ciljevima. Dvije godine sam ovdje i prvi cilj je bio ponoviti rezultat mojih prethodnika Hrupeca i Škorića, a ja sam popravio to skočivši sa osmog i šestog mjesta na peto mjesto. Prošle sezone smo htjeli ponoviti peto mjesto ili biti još jednu stepenicu više na četvrtom mjestu, a završili smo na trećem mjestu. Nemam srca zadati si neki cilj ovaj puta. Jednostavno ćemo ići od kola do kola - rekao je Canjuga.

U prvom tjednu će ekipa Koke trenirati u jutarnjem terminu, dok će nakon toga šest tjedana trenirati jednom ujutro i jednom popodne. Srijedom i subotom će igrati pripremne susrete, odigrat će sveukupno 11 utakmica, a prvi susret igraju protiv slovenskog Ptuja.

 DSC3646