U Palovcu pokopana Jasmina Dominić, dok je sestri osumnjičenoj za ubojstvo određen pritvor Foto: Međimurske novine

U Palovcu pokopana Jasmina Dominić, dok je sestri osumnjičenoj za ubojstvo određen pritvor

vv | 20.2.2019. u 17:10h | Objavljeno u Crna kronika

Stotine prijatelja, poznanika, sumještana i drugih ljudi, među kojima i njezina majka, okupilo se na mjesnom groblju u Palovcu gdje je nešto iza 15 sati pokopana Jasmina Dominić, čije je tijelo prošle subote pronađeno u obiteljskoj kući.

Svega nekoliko sati prije ispraćaja nekadašnje studentice, koja je preminula u 23. godini života, sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor protiv Smiljane Srnec, koja je osumnjičena za ubojstvo sestre Jelene, čije je tijelo bilo u škrinji za duboko zamrzavanje gotovo dva desetljeća, od čega se desetak godina vodila nestalom.

Kako je objasnio Igor Pavlic, sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu, istražni zatvor protiv osumnjičene određen je jer istražna sutkinja zaključila da postoji osnovana sumnja da je počinila ubojstvo, kao i da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke te  ponavljanja kaznenog djela, budući da je osumnjičena, koja je već bila osuđena zbog prijave lažnog razbojništva na svoju štetu, pokazala izrazito visok stupanj kriminalne volje, upornosti i bezosjećajnosti.

Budući da se kazna za ubojstvo kreće od minimalno pet do dvadeset godina zatvora, a zastrani rok je dvostruki, tako skoro ne postoji opasnost od zastare.