Veleposlanik Indije u Varaždinu: Moramo razviti vrlo snažnu ekonomsku suradnju Foto: Krešimir Đurić

Veleposlanik Indije u Varaždinu: Moramo razviti vrlo snažnu ekonomsku suradnju

| 10.2.2016. u 12:21h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Tekstilna, prehrambena, metalska industrija, ali i IT i farmaceutika područja su razvoja ekonomske suradnje između Varaždina i Indije, istaknuto je na današnjem radnom sastanku u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Grad Varaždin posjetio je veleposlanik Indije Sandeep Kumar koji je s gradonačelnikom Goranom Habušem razgovarao o suradnji i ulaganjima indijskih poduzetnika u Varaždin.

- Razgovarali smo o suradnji između Grada Varaždina i Indije, a naglasak je stavljen na ekonomsku suradnju. Veleposlaniku Indije predstavili smo program mjera poticanja razvoja gospodarstva na području grada Varaždina, za koje vjerujem da će se donijeti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Mislim da imamo jednog novog prijatelja iz Indije i da je pred nama jedna dobra suradnja - rekao je varaždinski gradonačelnik.

Veleposlaniku su predstavili industriju koja je povijesno, ali i danas u Varaždinu, tekstilnu, kožnu, prehrambenu i metalsku. Habuš je naglasio kako se nada da će vrlo brzo doći do suradnje te da će se investitori iz Indije vrlo brzo naći u Varaždinu.

Veleposlaniku Indije Kumaru ovo je bio prvi posjet Varaždinu, a kako je istaknuo, dio je napora indijske ambasade da se otvori prema svim gradovima i županijama u Hrvatskoj, a ne samo prema Zagrebu.

- Naš glavni fokus je suradnja na području javno-privatnog partnerstva. Vodili smo konstruktivan razgovor i kao što je napomenuto, postoje mnoga područja koja bi mogla biti zanimljiva indijskim ulagačima i na kojima možemo surađivati. Indija je vrlo snažna na području IT-a, u farmaceutike, energetske infrastrukture - istaknuo je indijski veleposlanik te dodao kako razumiju da postoje geografska ograničenja, s obzirom na udaljenost naših zemalja, zatim ograničenja u ekonomskoj veličini.

- Međutim, istovremeno to možemo iskoristiti kako bismo jedni druge nadopunjavali u područjima na kojima možemo surađivati. Da bismo to realizirali moramo biti vrlo pragmatični i naporno raditi. Osim gospodarstva, razgovorali smo i o tome da bismo mogli naše bilateralne odnose zaokružiti i na drugim područjima, poput kulturne suradnje. Naše političke veze su vrlo jake i moramo tome pridružiti vrlo jaku ekonomsku suradnju. To će doprinijeti društveno-ekonomskom razvoju naših naroda - rekao je veleposlanik Indije.

indijski_veleposlanik2.jpg