Položeni temelji za izgradnju doma za mjesne odbore Vuglovec i Gečkovec u Ivancu

V.V. | 5.1.2018. u 16:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na površini pokraj sportskog igrališta u Vuglovcu počela je izgradnja temelja budućeg društvenog doma za potrebe stanovnika mjesnih odbora Vuglovec i Gečkovec. Kao i na ostalim gradilištima (Muzej planinarstva, Rekreacijski centar Lančić), i ovdje su radovi počeli razmjerno kasno, a glavni razlog tome bila je zauzetost građevinske operative.

Što se tiče objekta u Vuglovcu, podsjećamo da su tu prvi radovi na pripremi terena obavljeni još u proljeće prošle godine. Tada je s cijele parcele površine 1.900 m2 (koja je u vlasništvu Grada Ivanca) odstranjeno raslinje i skinut površinski sloj te obavljeni pripremni radovi za gradnju. Teren je nakon toga ostavljen da se slegne.

radovi geckovec 191217

U međuvremenu je Grad proveo natječajni postupak za jesensku fazu radova koja obuhvaća izvođenje pripremnih, zemljanih i betonskih radova vrijednih više od 130.000 kuna. U postupku javne nabave posao je povjeren najpovoljnijem ponuditelju, Zidarsko – fasaderskom obrtu Đuras iz Margečana.

Nakon polaganja temelja, radovi se nastavljaju u proljeće ove godine. Gradit će se veći društveni dom, tlocrtne površine 145m2, s glavnom dvoranom, kuhinjom, terasom, sanitarnim čvorom i pratećim prostorima.

Početak radova obradovao je stanovnike Gečkovca i Vuglovca. Poznato je da ovdašnji mještani nemaju nikakvih društvenih prostora čak ni za potrebe održavanja sastanaka mjesnog odbora i provođenja izbora, a kamoli za društveni život. Gečkovec, naime, društvenih prostora uopće nema, dok stara i derutna kućica u Vuglovcu koju mještani koriste za sastanke nema ni osnovnih preduvjeta za uređenje u društveni dom.

Stoga i ne čudi što su prošlog mjeseca, prilikom organiziranja dočeka sv. Nikole za svoju djecu (na cesti kraj kapelice), mještani izrazili nadu da će ove godine to prvi put moći učiniti u novom društvenom domu.

Označeno u