Omega Varaždin osvojio četiri zlata i dva srebra Foto: SK Omega Varaždin

Kneginec ugostio Prvenstvo Hrvatske u precombat savate boksu

| 27.4.2016. u 16:04h | Objavljeno u Sport

Gornji Kneginec je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u precombatu čiji je organizator bio Savate klub Omega Gym Kneginec, a ujedno su održane kvalifikacije za combat savate čiji finalni mečevi će se održati 8. svibnja u Svetom Ivanu Zelini

Od domaćih predstavnika su nastupili SK Omega Varaždin, SK Omega Gym Kneginec, SK Šimunec GymFC Kovačić i SK Varaždin.

Omega Varaždin je bio nabrojniji na prvenstvu sa 14 boraca. Prva mjesta za Omegu Varaždin su osvojili Meri Novak (mlađe juniorke do 52 kg), Sandra Slunjski (mlađe juniorke do 56 kg), Patricija Špoljarić (mlađe juniorke do 70 kg), Leo Amidžić (mlađi juniori do 70 kg). Druga mjesta su osvojili Patrik Grđan (stariji kadeti do 60 kg) i Karlo Strelar (juniori do 80 kg), dok su finala u combatu izborili Tomislav Jalšovečki u kategoriji juniora do 56 kg, Antonio Rukavina u kategoriji juniora do 80 kg i Kristina Sokolić u kategoriji seniorki do 56 kg.

Za SK Varaždin su Antun Viličić u kategoriji seniora do 75 kg, Mario Petek u kategoriji seniorad do 70kg, Luka Lanta u kategoriji juniora do 70 kg i Benjamin Sambolec u kategoriji juniora do 65 kg izborili finala u combatu, dok je Ivan Puclin u precombat kategoriji starijih kadeta do 70 kg osvojio je prvo mjesto.

Za FC Kovačić je Matej Kos osvojio prvo mjesto u kategoriji starijih kadeta do 56 kg, a Luka Sakač u kategoriji mlađih juniora do 80 kg. Leon Plantak je bio drugi u kategoriji starijih kadeta do 60 kg.

Marta Kraš je za Šimunec Gym u kategoriji mlađih juniorki do 56 kg osvojila drugo mjesto, a isti uspjeh je za Omegu Gym Kneginec ostvario Luka Pokos u kategoriji mlađih juniora do 70 kg.