Pobijedili ekipu Nedelišća 75:69 u sklopu 18. kola 4. lige Foto: KK Vindija

KK Vindija u posljednjoj četvrtini slomila otpor gostiju iz Nedelišća

| 13.3.2018. u 17:44h | Objavljeno u Sport

Nakon poraza u prošlom 17. kolu od ekipe Lepoglave na gostovanju, Košarkaški klub Vindija se na domaćem terenu u 18. kolu 4. Lige vratila pobjedom protiv iskusne ekipe Nedelišća koja je bila dodatno motivirana i nošena pobjedom u prošlom kolu nad Petrijancom. Varaždinski sastav je ugrabio pobjedu od +6 razlike 75:69.

- Prvo što me raduje je to da smo nakon dugo vremena igrali protiv ekipe koja je igrala u obrambenoj varijanti čovjek na čovjeka, da smo se mogli nadigravati s njima, odnosno odigrati jednu lijepu košarku. Čvrsta utakmica i od početka se pokazalo da će borba trajati do samog kraja, da će teško se netko izdvojiti na neku veću razliku. Loš ulazak u utakmicu, pogotovo napadački, već me je primorao da nakon par minuta pozovem time out jer je lopta išla sporo i igrali smo točno kako gostima odgovara - rekao je trener Vindije, Dražen Cesar.

Vindija je krenula u susret s vodstvom u prvoj četvrtini sa 17:13, ali gosti se nisu predavali te su u druge dvije četvrtine (19:22 i 16:17 u 2. i 3. četvrtini) izjednačili rezultat pa se u zadnju četvrtinu ušlo rezultatom 52:52. Iako je u zadnju četvrtinu ušla neuvjerljivo, Vindija je djelomičnim rezultatom 23:17 privela utakmicu kraju i uzela novu vrijednu pobjedu, devetu ove sezone.

- U zadnjoj četvrtini je došlo do umora i pada koncentracije naših igrača što iskusni gosti predvođeni odličnim playom Pintaričem i iskusnim Ganzerom i Haramijom odlaze na na višak od 7 razlike što se u tom trenutku činilo možda i nedostižno za nas. Poučeni lošim iskustvom iz prijašnjih utakmica, gdje se nismo uspjeli vratiti, kod ove je bila situacija drugačija. Stabilizirali smo se u obrani i u napadu smo se držali dogovorenog, gdje smo ih napadali centralnim pickom - objasnio je Cesar.

Napadački je opet bio raspoloženi Mihael Bađun s 30 koševa, a zajedno s 21 košem Marka Kapustića zajedno su postigli 70% koševa Vindije u ovom susretu. Sljedeće 19. kolo, varaždinski sastav je slobodan, a u 20. kolu im u goste dolazi ekipa Petrijanca.