Kitro Varaždin Foto: Martin Novosel

Kitro Varaždin pobjedom protiv Zadra vratio se na pobjeničke staze

| 3.12.2018. u 12:57h | Objavljeno u Sport

Nakon što su bili slobodni u 8. kolu prvenstva te poslije neočekivanog poraza na domaćem terenu protiv zagrebačkog Medicinara Trnja s 3:0, seniori Kitro Varaždina vratili su se na pobjedničke staze. U subotu su u Zadru protiv istoimenog domaćina, u sklopu 9. kola Prve lige, ostvarili uvjerljivu pobjedu 3:0 (25:15, 25:21, 25:21).

- Čestitke igračima na važnoj pobjedi i dobroj igri. S ova tri boda riješili smo veliki posao prema ostvarenju našeg cilja a to je plasman u Superligu. Veseli da smo nakon poraza od Medicinara opet prikazali dobru igru i uvjerljivo pobijedili. Zadar je, kao i mi, ekipa s isključivo domaćim igračima i to treba poštovati - rekao je Ivica Đolonga, trener Kitro Varaždina.

Nakon 9 kola, Kitro Varaždin je drugoplasirana momčad prvenstva sa 6 pobjeda i jednim porazom i 17 osvojenih bodova iza Medicinara Trnja s istim brojem pobjeda, ali bodom više. Pobjedu u Prvoj B ligi ostvarile su i odbojkašice Kitro Varaždina koje su na gostovanju kod Olimpika II iz Zagreba slavile rezultatom 3:0 (25:19, 25:20, 25:18). Tom su se pobjedom podigle na četvrto mjesto sa 6 pobjeda i tri poraza.

U sljedećem, 10. kolu, seniori će dočekati ekipu Šibenika 91 u nedjelju u 16 sati u maloj dvorani varaždinske Arene, dok će seniorke dva sata kasnije, također u maloj dvorani varaždinske Arene odigrati susret protiv Velike Gorice.