Kauboji brilijantnim nastupom protiv Norveške izborili plasman na Olimpijske igre

Večernji list | 10.4.2016. u 19:32h | Objavljeno u Sport

Hrvatska rukometna reprezentacija nastupat će na Olimpijskim igrama u Riju, koje se održavaju u kolovozu ove godine. U odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici pobijedili smo Norvešku sa rezultatom 27:21 i osigurali drugo mjesto u skupini, piše večernji.hr

Izabranici Željka Babića odigrali su fantastično, za svaku pohvalu, a uopće se kod njih nije vidio umor, iako im je ovo bila treća utakmica u tri dana. Od samog početka smo vodili, a prednost smo održavali do kraja. Bio je to furiozan start utakmice, poveli smo 5:0, a Stevanović je briljirao na golu i u tom razdoblju upisao pet obrana.

Norvežani su u tim trenucima bili šokirani, nisu znali što im se događa, a od toga se nisu oporavili sve do kraja. U prvih 13 minuta naši su primili samo dva pogotka, što je u rukometu prava rijetkost, a u prvom dijelu imali smo i devet pogodaka viška. Ipak, na odmor smo otišli s vodstvom 14:7.

- Svaka čast dečkima, igraju sjajno. Nadam se da ćemo i na kraju imati razloga za slavlje, rekao je Patrik Ćavar u prijenosu na Doma TV tijekom poluvremena.

A nastavak je donio nešto mirniji susret, gotovo cijelo drugo poluvrijeme igralo se gol za gol i na kraju smo došli do zasluženog slavlja.

Svakako treba istaknuti Ivana Stevanovića koji je briljirao na golu, za 55 minuta na golu upisao je veličanstvenih 17 obrana, od čega je većina bila zicera. Zadnjih pet minuta na gol je stao Pešić, a i on je upisao dobre tri obrane.

Domagoj Duvnjak odigrao je odličan susret, bio je sjajan u obrani, a zabio je i šest golova.