Habijan: Tražimo utvrđivanje nepravilnosti i nastavak projekta Aglomeracije Varaždin

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.10.2018. u 12:42h | Objavljeno u Aktualno

Gradski odbor HDZ-a očekuje da će se privremeno obustavljeni radovi na projektu Aglomeracije Varaždin uskoro nastaviti, ali i da će se utvrditi eventualne nepravilnosti u postupku javne nabave, ukoliko ih je bilo, kako ovako važan projekt ne bi došao u pitanje.

Jedan je to od glavnih zaključaka sastanka Gradskog odbora varaždinskog HDZ-a održanog u utorak u naselju Črnec, prigradskom naselju, u kojem su započeti pa privremeno obustavljeni radovi na projektu Aglomeracija Varaždin.

- Projekt Aglomeracije Varaždin izuzetno je važan i za mještane Črnca, za cijeli grad Varaždin te općine koje će u sklopu tog projekta dobiti sustav odvodnje otpadnih voda. Štoviše, riječ je o projektu vrijednom više stotina milijuna kuna odnosno jednom od najvrjednijih projekata u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Stoga dajemo potporu i tražimo da se sve eventualne nepravilnosti u postupku javne nabave, ukoliko ih je za vrijeme prošle gradske vlasti bilo, u potpunosti utvrde kako se realizacija projekta ne bi dovela u pitanje - izjavio je nakon sastanka predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan.

Inače, održavanjem sastanka Gradskog odbora HDZ-a, ovoga puta u Črncu Biškupečkom, nastavljeno je s praksom održavanja sjednica izvan stranačkih prostorija s ciljem da se posjete svi temeljni ogranci unutar Grada Varaždina.

- Na ovaj način možemo direktno čuti probleme, ideje i prijedloge Varaždinki i Varaždinaca. Naime, oni najbolje znaju koji ih problemi muče u njihovima mjesnim odborima, kvartovima i ulicama. Na nama je da ih saslušamo i pronađemo rješenja - jasan je bio Habijan.

Na sastanku se raspravljalo i o načinu rješavanja baliranog otpada, odnosno mogućnosti ulaska Grada Varaždina u vlasničku strukturu društva CIOS MBO d.o.o. Uz to Gradski odbor izrazio je želju za još bržim i aktivnijim potezima na području gospodarstva i stvaranja uvjeta za privlačenje stranih investitora.

Na sastanku je pozitivnom ocijenjena uspostavljena vertikala grad-država, odnosno suradnja s nadležnim ministarstvima na brojnim projektima od značaja za Grad Varaždin. Između ostalog tu je početak radova na nadvožnjaku u Gospodarskoj ulici, novi rotori na području grada, financiranje obnove Koncertne dvorane Hrvatskog narodnog kazališta, ulaganje u obnovu Opće bolnice Varaždin i nabavku MR i CT uređaja te povratak Puma u vojarnu u Optujskoj ulici. Riječ je o projektima i investicijama koje se mjere u desecima milijuna kuna.