Karate klubShito Ryu Varaždin osvojio 7 medalja na Karate kupu Sveti Nikola

| 27.11.2017. u 10:10h | Objavljeno u Sport

Na 13. Karate Kupu sveti Nikola, koji je u subotu održan u dvorani na Dravi,u organizaciji Karate kluba Varaždin, Karate klubShito Ryu Varaždin nastupio je sa 8 natjecatelja iz podružnice Cestica. Fantastičnom izvedbom mladi karatisti uspjeli su stići do 2. mjesta u kategoriji kate, dok su u ukupnom poretku zauzeli 8. mjesto u konkurenciji 657 natjecatelja iz 65 klubova iz 5 zemalja osvojivši tako 3 zlatne, 2 srebrne i 2 brončane medalje.

Zlatne medalje osvojili su kata tim mlađi učenici i kata tim učenice dok je u pojedinačnoj kategoriji zlato osvojio Martin Kokot pobjedivši u finalu klupskog kolegu Jakova Kostanjevca koji je osvojio srebro. Srebrnu medalju osvojila je i Ema Hrnčić u kategoriji kata mlađe kadetkinje.

Brončane medalje osvojili su Antonio Kranjčić kata mlađi kadeti te Roko Bednjanić borbe mlađi učenici -38. Bez plasmana u pojedinačnoj kategoriji ostali su Tea Kostanjevac, Gabrijel Smotar i Marko Gerbus.

Ovo je ujedno bio pretposljednji turnir u ovoj kalendarskoj godini nakon čega još ostaje 1. kolo međužupanijske lige koje se održava u Cestici 09.12.2017. čiji je domaćin Shito Ryu Varaždin.