Dominik Perković i Branko Karačić na današnjem susretu s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Karačić uoči Osijeka II: Nadam se da ćemo nakon sutrašnje utakmice biti prvi na tablici

| 19.4.2019. u 13:03h | Objavljeno u Sport

U sklopu 21. kola Druge HNL momčad Varaždina će sutra na stadionu Varteksa ugostiti drugi sastav Osijeka. Nakon jedne utakmice neigranja zbog tri žuta kartona u sastav se vraća kapetan Dario Jertec, a zbog ozljeda su i dalje izvan kombinacija za momčad Posavec, Yokoyama i Šiljić, koji je na treningu prije dva dana ozlijedio koljeno.

- Pobjeda nad drugim sastavom Dinama dala nam je samopouzdanje, donijela zadovoljstvo i osmijeh na lica nakon utakmice u Zagrebu. koju smo odigrali na visokom nivou, a sutra nas očekuje drugačiji tip utakmice u odnosu na susret iz prošlog kola. Osijek dolazi rasterećen, želi igrati, traži igru od zadnje linije te preko toga doći do kvalitetnog rezultata. Na nama je da ponovimo igru iz utakmice s Dinamom, u kojoj smo bili najangažiraniji, najkoncentriraniji, najodlučniji i najhrabriji i u svakom smo trenutku, na svakom dijelu terena, znali kako reagirati, ali isto tako bili smo ubojiti u tranziciji- naglasio je trener Varaždina Branko Karačić.

- Ponavljam, sutra nas očekuje drugačiji tip utakmice u kojoj moramo izaći malo više prema golu suparnika, a što nam predstavlja otežavajuću okolnost jer će biti puno prostora za igrače Osijeka, koji imaju vrlo brze i nezgodne igrače. Vjerujem da nakon pobjede nad Dinamom II nećemo propustiti priliku koju su igrači zaslužili i da ćemo, uz podršku navijača, doći u situaciju da barem tri dana budemo na prvom mjestu tablice, poziciji koju želimo ostvariti i na kraju prvenstva. Svi igrači moraju biti u službi ekipe odnosno cilja kojeg želimo ostvariti u sutrašnjem nadmetanju, a to je prvenstveno jedno zadovoljstvo na kraju utakmice. Tražit ću od igrača da budu veseli u svlačionici, puni zadovoljstva i sreće, kao što su pokazali nakon susreta s drugim sastavom Dinama, a to nas obvezuje da ponovimo igru kao na susretu u prošlom kolu  - rekao je Karačić.

U jesenskom dijelu prvenstva druga momčad Osijeka je na stadionu u Gradskom vrtu pobijedila Varaždin 3:0.

- Osijek je vrlo ozbiljna ekipa, a rezultat iz tog susreta u jesenskom dijelu prvenstva bila nam je vrlo dobra opomena, međutim, spremni dočekujemo sutrašnje nadmetanje. Nakon pobjede nad drugim sastavom Dinama bili smo jako sretni i zadovoljni našom igrom, s razlogom. Osijek je momčad koja je napadački orjentirana, mladost im je najveća snaga i borit će se do posljednje minute a mi dobro znamo što tražimo. Vraća nam se kapetan Jertec koji će nam dati plus u igri i očekujemo da ćemo sretno dočekati Uskrs - naglasio je igrač varaždinske momčadi Dominik Perković.

Eventualnom sutrašnjom pobjedom nad Osijekom II Varaždin bi do utorka bio prvoplasirana momčad lige što bi prebacilo pritisak na leđa igrača Šibenika uoči gostovanja kod Lučkog.

- Sutrašnjom pobjedom možemo steći prishološkui prednost iako smatram da smo već sada u psihološkoj prednosti s obzirom na naš pobjednički niz u posljednja tri kola,a pogotovo nakon dpbre utakmice s drugim sastavom Dinama. Znamo slabije i jače strane Osijeka. a pozivam navijače da dođu sutra u što većem broju i da nam, kao i do sada, budu podrška. I kada nisam bio igrač Varaždina uvijek mi je bilo jako lijepo doći igrati na stadion Varteksa, zbog nogometnog ambijenta i terena, ovdje je užitak igrati - zaključio je Perković.