Kadetkinje ŽKK Vindi Foto: ŽKK Vindi

Kadetkinje i pretkadetkinje ŽKK Vindi pobjednički otvorile sezonu

| 2.10.2018. u 11:53h | Objavljeno u Sport

U organizacija Košarkaškog saveza Koprivničko Križevačke županije započele su lige mlađih dobrih kategorija za djevojčice. Lige pokrivaju četiri županije, a ove godine po prvi puta varaždinski ŽKK Vindi ima ekipe u dvije kategorije, Z15 - mlađe kadetkinje i Z17 - kadetkinje.

Kadetska liga započela je pretprošlog vikenda gostovanjem ekipe Vindi u Goli kod DHPG-a. Iako oslabljenje izostankom nekoliko ponajboljih igračica Vindi je ostvarila pobjedu rezultatom 37:35. Proteklog vikenda, varaždinske kadetkinje su u 2. kolu ugostile vršnjakinje iz ŽKK Koprivnice i na vlastitom parketu u Graberju su ostvarile sigurnu pobjedu 58:44. Uz dobru igru cijele ekipe, posebno su se istakle Paula Žanić s 25 i Zara Dukić s 20 poena uz četiri postignute trice.

Pretkadetkinje su u subotu, u 1. kolu, na gostovanju u Ivanovcu kod ŽKK Radosti pobijedile rezultatom 55:34. Nakon lošijeg ulaska u utakmicu i izjednačene prve četvrtine, Vindi ozbiljnije pristupa igri te osvaja preostale tri četvrtine. Pravovremene reakcije u obrani uz mnoštvo ukradenih lopti, te laki koševi iz kontri krasile su igru Varaždinki. Zara Dukić je bila najbolja strijelkinja u redovima varaždinske ekipe s 24 koša, dok je Petra Žanić zabila 13 koševa.