Dario Jertec kapetan momčadi i glavni kreator igre sastava Varaždina Foto: Krešimir Đurić

Jertec nakon pobjede nad Solinom: Imamo kvalitetu da pobjeđujemo i kad ne igramo dobro

| 9.4.2019. u 09:29h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina su u subotu došli i do druge uzastopne (i planirane) pobjede na domaćem terenu. Nakon Kustošije i Solin je svladan rezultatom 2:1. S nova tri boda, a nakon što je Šibenik u petak odigrao u Sesvetama s istoimenim domaćinom bez golova, Varaždin je došao na samo bod do lidera prvenstva.

Varaždinci su pobijedili Solin golovima Leona Benka u 35. minuti i Maria Brlečića u 61. minuti. U prvom poluvremenu igra Varaždina nije bila za prolaznu ocjenu, ali je dojam bio bolji u nastavku, u kojem su nakon drugog gola imali još nekoliko prilika iz kojih su ranije mogli riješiti pitanje pobjednika (Benko 69.,Glavica 71. i Benko u 90.), na susretu kojeg je pratilo oko 2 tisuće gledatelja.

- Imali smo pola sata dobre igre, 10 minuta u prvom dijelu kada smo postigli gol i 20 minuta u drugom dijelu, kada smo i riješili pitanje pobjednika. Bilo je teško, igrali smo loše, ali i dalje imamo kvalitetu da se držimo u vrhu, da spašavamo bodove i pobjeđujemo, a daj Bože da tako bude i dalje. Pretendiramo za Prvu ligu, a svaka pobjeda nas vodi sve bliže - rekao je nakon subotnjeg susreta kapetan momčadi Varaždina Dario Jertec, jedan od boljih u domaćem sastavu ne samo na utakmici sa Solinom već i cijele sezone, ujedno i asistent kod odlučujućeg gola Maria Brlečića.

Cjeloviti razgovor s Dariom Jertecom čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti......