Predsjednik kluba Matija Pavliček, novi trener Damir Lacko i donedavni predsjednik Jalžabeta Marijan Blažin ( s desna na lijevo) Foto: Dražen Novosel

Jalžabet nakon tri uzastopna poraza dobio novog trenera

| 12.4.2016. u 09:57h | Objavljeno u Sport

Nakon tri uzastopna prvenstvenstvena poraza i pada s prvog na treće mjesto tablice u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Jalžabet je sporazumno raskinuo suradnju s dosadašnjim trenerom Zlatkom Kanešićem, koji je dvije i pol sezone proveo na klupi, a za novog trenera imenovan je Damir Lacko, koji je posljednje vodio momčad Novog Marofa.

- S dosadašnjim trenerom ostali smo u prijateljskim odnosima, no s obzirom da je proveo s momčadi dvije i pol godine možda je došlo i do zasićenja. Damir Lacko dobro poznaje našu ekipu, gledao je dosta naših susreta, dobro poznaje naše igrače, pri čemu je mnoge već i trenirao, tako da vjerujem da će suradnja biti dobra. Treći smo na tablici, s pet bodova manje od vodećeg i postoje izgledi da i osvojimo prvenstvo, a nama je najvažnije da novi trener u tjedan dana posloži momčad za utakmicu s Plitvicom na domaćem terenu. Neće biti neuspjeh ako ne budemo prvaci, nama je cilj da smo u vrhu, među prve tri ekipe i finale Kupa - naglasio je predsjednik Jalžabeta Matija Pavliček.

Damir Lacko nije dugo razmišljao da li prihvatiti poziv Jalžabeta.

- Poznajem klub, s bivšim predsjednikom Jalžabeta Marijanom Blažinom dugogodišnji sam prijatelj, a dosta igrača koji sada nose dres kluba trenirao sam u Školi nogometa Varaždin, primjerice Medveda, Žugeca, Sakača, Pompera, a Hruška sam, kao klinca, praktički uveo u nogomet, tako da vjerujem da prilagodba igrača na mene i obrnuto neće trajati dugo. Igrači sigurno nisu zaboravili igrati nogomet, treba ih im malo podiči psihološki, eventualno promijeniti taktičke varijante i disciplinu igre u obrani. Igrače dobro poznajem i vjerujem da se možemo vratiti na prvu poziciju, te da ćemo već protiv Plitvice odigrati dobar susret - naglasio je Lacko.

Klupska je želja osim biti u vrhu MŽNL izboriti nastup u finalu županijskog Kupa, gdje će suparnik u polufinalu biti Zadrugar iz Hrastovskog.
- igrači se kroz treninge moraju založiti da ostanu u kontinuitetu, a bez treninga i zajedništva teško se može napraviti rezultat. Kao trener prvo moram snimiti situaciju u svlačionici jer igrači diktiraju stil, način i sistem igre. Jalžabet je uvijek igrao napadački nogomet, ali se pri tome ne smije zaboraviti obrana, dakle prvo ne primiti gol, a onda kroz igru stvoriti šanse i realizirati ih - zaključio je Lacko.