Jahačica KK Garestina, Karla Horvat, na međunarodnoj FEI listi Foto: Sibil Slejko

Jahačica KK Garestina, Karla Horvat, na međunarodnoj FEI listi

| 6.1.2017. u 18:13h | Objavljeno u Sport

Objavljene su rang liste dresurnih jahačica i jahača za 2016. godinu i devetero članova Konjičkog kluba Garestin iz Varaždina nalazi se među njih 84, koji su se natjecali na dresurnim turnirima u protekloj godini.

Najbolje plasirana je Pia Damjanić, koja je bila 4. na ukupnoj listi, a 3. u seniorkoj konkurenciji. Karla Horvat je 5. na ukupnoj listi, a 2. među mladim jahačima. Nela Novak je na ukupnom 11. mjestu, a 1. u juniorskoj konkurenciji. Petra Carstens je zauzela 30. mjesto ukupno i 10. u konkurenciji seniora-amatera. Mirijam Bilić je bila ukupno 32., a 10. među juniorima. Lidija Rijavec je zauzela ukupno 32. mjesto i 5. u konkurenciji mladih jahača. Tea Dušak Furjan je bila 42. ukupno i 15. u konkurenciji seniora-amatera. David Hudoletnjak je bio 45. u ukupnoj konkurenciji i 1. u konkurenciji pony jahača. Filip Bence je nastupio samo na jednom natjecanju te je zauzeo 83. mjesto ukupno i 11. mjesto kod mladih jahača.

U ekipnom poretku je KK Garestin zauzeo drugo mjesto. Karla Horvat je ujedno prva jahačica iz Varaždina koja je rangirana na FEI listi. Horvat je 398. juniorka od ukupno 480 rangiranih u svjetskoj juniorskoj konkurenciji u dresurnom jahanju s ukupno osvojenih 294 boda, koje je osvojila s kobilom Athene u vlasništvu Tanje Belič.