Jačanje sportske suradnje s Kinom

| 11.12.2018. u 17:32h | Objavljeno u Sport

Grad Varaždin danas je posjetilo šesteročlano izaslanstvo predstavnika pokrajine Guanshanhu i Grada Guiyang iz Kine. Na prijemu i radnom sastanku u Gradskoj vijećnici zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i Wang Xiaohui, predstavnik lokalne vlade pokrajine Guanshanhu potpisali su Memorandum  o razvijanju suradnje škola nogometa između Grada Varaždina i te kineske pokrajine.

Suradnju su inicirali predstavnici agencije JMP Action sports Zhaoyan Zhang i Zoran Ivančić koji su već ovog ljeta vrlo uspješno organizirali gostovanje nekoliko ekipa mladih nogometaša iz Kine u Varaždinu. Kako je naglašeno tijekom razgovora u Gradskoj vijećnici, obje će strane nastojati još više ojačati suradnju na području obrazovanja i sporta, posebno nogometa mlađih uzrasnih kategorija igrača.

Tijekom boravka u Varaždinu, kinesko izaslanstvo posjetilo je i stadion Sloboda gdje se susrelo s Denisom Mladenovićem, članom Gradskog vijeća i predstavnikom Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Najavljeno je kako će u srpnju slijedeće godine stotinjak mladih kineskih nogometaša pohađati školu nogometa u Varaždinu. Također je predloženo da se formira i svojevrsna učenička nogometna reprezentacija Varaždina koja bi boravila na uzvratnom posjetu u Kini.

Tijekom boravka u Hrvatskoj, izaslanstvo iz Kine posjetit će Prvu privatnu Gimnaziju u Varaždinu, školu u Ljubešćici te škole u Međimurju.