Novi Vatreni Dario Melnjak je u kombinacijama za utakmice sa Waleson i Tunisom Foto: Hrvatski nogometni savez

Izbornik Dalić riješio dileme oko sastava koji će početi važnu utakmicu s Walesom

| 8.6.2019. u 12:26h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatska nogometna reprezentacija, u trećem nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, danas od 15 sati na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku dočekuje Wales. Nakon pobjede protiv Azerbajdžana u Zagrebu te poraza kod Mađarske u Budimpešti, aktualni svjetski doprvaci danas trebaju pobjedu u utakmici koja se igra u sklopu Skupine E kvalifikacija za odlazak na EP sljedećeg ljeta.

Vatreni su se okupili krajem svibnja te odradili i revijalnu utakmicu u Omišu, a izbornik Zlatko Dalić kombinira sastav s obzirom na veći broj izostanaka. Uz ranije ozlijeđene Vrsaljka, Pivarića, Strinića i Pjacu, za ovu su akciju prvo otpali dokapetan Rakitić te Rebić, a potom još i Vlašić, Rog te Bradarić. Reprezentaciji se stoga naknadno priključio i kapetan Hrvatske U-21 Alen Halilović.

- Napravili smo sedam dobrih treninga, radili i na obrani i napadu. Igramo kod kuće, nemamo pravo čekati i braniti se, nego moramo tražiti šansu kroz posjed lopte. To krije mnoge opasnosti te moramo biti koncentrirani i odgovorni. Posjed ćemo dobiti - htjeli ili ne htjeli - a zbog vrućine nećemo moći igrati presing. Na Hrvatskoj uvijek postoji pritisak, pogotovo nakon lošeg rezultata u Mađarskoj - poručio je izbornik Dalić, a prenosi službeni portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Prema pisanju hrvatskih portala izbornik je riješio sve dileme pred nadmetanje s Walesom i na stadionu Gradski vrt u Osijeku očekuje se da će istrčati slijedećih 11 igrača: Livaković, Jedvaj, Lovren,Vida,Barišić, Brozović, Modrić, Kovačić, Brekalo, Perišić, Kramarić. Novopečeni hrvatski reprezentativac Dario Melnjak iz Krkanca počet će na klupi za pričuve.

Velšani su u Osijek doputovali s maksimalnim učinkom - jednom pobjedom iz svog jedinog dosadašnjeg susreta. Kod kuće su pobijedili Slovačku, a najveća opasnost za našu reprezentaciju dolazit će od Garetha Balea. Reprezentacija koju vodi izbornik Ryan Giggs zauzima 19. mjesto na Fifinoj ljestvici, a na prošlom je EP 2016. u Francuskoj, pod vodstvom Chrisa Colemana, ostvarila plasman u polufinale.

Hrvatska se s Velšanima susrela četiri puta: dva puta u prijateljskima i dva puta u natjecateljskim utakmicama te upisala tri pobjede i jedan remi. Zanimljivo, dvije su pobjede ubilježene upravo u Osijeku, oba puta po 2:0 (2010. i 2012. godine).

U Skupini E u subotu se sastaju još Azerbajdžan i Mađarska, a pravdu će u Osijeku dijeliti rumunjski sudac Istvan Kovacs. Vatrene nakon današnjeg nadmetanja s Walesom očekuje prijateljska utakmica s Tunisom, u utorak, 11. lipnja u 20 sati i 45 minuta na stadionu Varteksa u Varaždinu.