Ivona Štriga i Leon Šantek Foto: STK Ljubešćica

Ivona Štriga i Leon Šantek osvojili prva mjesta na Memorijalu Mirka Abramovića

| 13.11.2017. u 18:20h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Protekli vikend u varaždinskoj gradskoj sportskoj dvorani Arena, u organizaciji STK Varaždina, održano je 47. otvoreno prvenstvo Varaždina u stolnom tenisu za mlađe kategorije. Ovogodišnje izdanje održano je trinaesti put pod imenom Memorijal Mirko Abramović. U 8 kategorija nastupilo je preko 450 natjecatelja iz ovog dijela Europe, a među njima su bili i natjecatelji STK Varaždina, STK Starra, STK Ljubešćice i STK MGK Drave.

Za STK Varaždin su u ekipnom dijelu natjecanja u konkurenciji najboljih kadetkinja, Lucija Sitar i Tena Kovaček, osvojili drugo mjesto. Isti plasman ostvarila je kombinacija STK Starra i STK Varaždina, Bruna Borovec i Jelena Vukelić, u konkurenciji mlađih kadetkinja. U pojedinačnoj konkurenciji, među najmlađim kadetima je Simon Dvorski bio drugi, a Jelena Vukelić je izgubila u četvrtfinalu među mlađim kadetkinjama.

Za STK Ljubešćicu su kadetkinje u ekipnom natjecanju u sastavu Janja Matijašec i Ivona Štriga osvojile prvo mjesto, a u finalu su pobijedile STK Varaždin sa 3:0. U pojedinačnoj konkurenciji, Ivona Štriga je osvojila neočekivano prvo mjesto pobjedivši 3:2 u finalu nakon gubitka prva dva seta protiv predstavnice iz Slovenije, dok je u kadetima Leon Šantek kao član STK Starra također bio prvi, a Janja Matijašec je u kadetkinjama ispala u četvrtfinalu.

Za STK MGK Dravu, Vito Milak je u najmlađim kadetima osvojio treće mjesto. Do polufinala je stigao bez izgubljenog seta, nakon što je u četvrtfinalu dobio najboljeg Mađara, a u polufinalu je bolji bio predstavnik BiH-a.

 

Tena_Simon.jpg

 

20171112_140611.jpg