Istok Rodeš imao je uspješni vikend u Njemačkoj Foto: Instagram

Varaždinac Istok Rodeš do svojeg prvog mjesta ove sezone u Garmisch-Partenkirchenu

| 16.1.2018. u 09:10h | Objavljeno u Sport

Prošle subote i nedjelje, 13. i 14. siječnja, su se u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu održale FIS utrke u alpskim kombinacijama (slalom i superveleslalom), a varaždinski skijaš Istok Rodeš je imao uspješan nastup osvojivši prvo mjesto na prvoj alpskoj kombinaciji i treće mjesto na drugoj alpskoj kombinaciji, dok su se supervelelslalmske utrke bodovale kao zasebne utrke, a tu je ostvario drugo mjesto na prvoj utrci i šesto na drugoj.

Najbolji nastup Rodeš je ostvario upravo na prvoj utrci, gdje je stao na najviše mjesto na postolju. Do pobjede je stigao najboljim vremenom u slalomskoj dionici s vremenom 40.49, dok je u superveleslalomskoj dionici ostvario drugo najbolje vrijeme (56.34) te zaostatkom od samo 7 stotinki za najboljim vremenom superveleslaloma Phillippom Porwolom. Ukupno vrijeme utrke je bilo 1:36.83, a najbliži pratitelj Čeh Jan Zabystran je zaostao čak za 73 stotinki (1:37.56).

U drugoj utrci je imao slabiji nastup, ali svejedno je našao svoje mjesto na postolju, ostvarivši vrijeme 1:37.20 te je za pobjednikom Marcom Pfiffnerom zaostao za 87 stotinki (1:36.33), dok mu je drugo mjesto Nijemca Christofa Brandnera izmaklo za 42 stotinke (1:36.78).

Označeno u