Ivan Kreš pobjednik bowling kupa Hrvatske

VV | 13.5.2018. u 17:45h | Objavljeno u Sport

Ivan Kreš, član Bowling kluba Medonja iz Varaždina, pobjednik je pojedinačnog bowling kupa Hrvatske. Do najboljeg uspjeha karijere te najvećeg rezultata u povijesti varaždinskog kluba, Kreš je došao u nedjelju u Zagrebu pobijedivši renomirane suparnike iz zagrebačkih klubova koji su izborili nastup na završnom turniru osmorice najboljih bowlingaša Hrvatske.

U četvrtfinalnom susretu pobijedio je s uvjerljivih 3:0 mladog reprezentativca Hrvatske i najveću nadu hrvatskog bowlinga Marina Vedriša iz zagrebačke Trešnjevke. Zatim, u polufinalnom susretu, Kreš je nadmašio Mirka Slavicu Klarića iz BK Zapad 3:1.

U finalu je Kreša dočekao Zoran Banjac iz BK Trešnjevka, hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih hrvatskih bowlingaša. Iako s bolovima nakon iscrpljujućih prethodnih mečeva, Kreš je smogao snage i poveo s 2:0 srušivši 221 i 223 čunja. Banjac je dao sve od sebe i uspio smanjiti na 2:1, ali je u četvrtoj igri Ivan Kreš ponovo pokazao izuzetnu preciznost i s ukupno 3:1 uspio pobijediti te osvojiti titulu pobjednika hrvatskog kupa u bowlingu.

Treninzi i odricanja konačno su za ovog prekaljenog kuglaša i najboljeg varaždinskog bowlingaša došli na naplatu i donijeli mu zasluženo slavlje te veliki pehar. Ovim uspjehom Ivan Kreš širom ja otvorio vrata mogućnosti da svoje kvalitete iskuša i u međunarodnoj konkurenciji.

Označeno u