U noćnom izlasku zatečena dvojica maloljetnika, a ugostiteljima kazne jer su im točili alkohol Foto: Ilustracija

U noćnom izlasku zatečena dvojica maloljetnika, a ugostiteljima kazne jer su im točili alkohol

Varaždinske vijesti | 17.12.2018. u 11:35h | Objavljeno u Crna kronika

U suradnji s nadležnim inspekcijama, policijski službenici Policijske uprave varaždinske tijekom proteklog su vikenda nazdirali urednost poslovanja više kafića u Varaždinu s ciljem utvrđivanja prekršaja te negativnosti u poslovanju, odnosno povećanja sigurnosti.

Tom su prilikom zatekli dva maloljetnika mlađih od 16 godina tijekom noćnog izlaska u noćnim klubovima, bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe u koje imaju povjerenje. Maloljetnici su dovedeni u Policijsku postaju Varaždin gdje su ih preuzeli roditelji, dok će o okolnostima njihovog zaticanja biti izvješten nadležni centar za socijalnu skrb. Također je utvrđeno i 12 prekršaja usluživanja alkoholnih pića maloljetnih osoba, zbog čega su ugostitelji prekršajno sankcionirani.

- Ovom prilikom skrećemo pozornost roditeljima maloljetnika na odredbe članka 93. Obiteljskog zakona kojima je zabranjen noćni izlazak osoba mlađih od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati bez njihove pratnje ili pratnje drugih punoljetnih osoba u koje imaju povjerenje - podsjećaju iz PU varaždinske.