Domagoj Drožđek bio je strijelac jedinog gola na današnjem susretu u Puli

Istra 1961 s prednošću od 3:1 dolazi na uzvratni susret u Varaždin

| 30.5.2018. u 20:46h | Objavljeno u Sport

Prvi kvalifikacijski susret za popunu Prve HNL koji je odigran pred 4 107 gledatelja na stadionu Aldo Drosina u Puli pripao je nogometašima Istre 1961, koji s prednošću od 3:1 dolaze na subotnji varaždinski uzvrat, koji će se na stadionu Varteksa igrati od 19 sati. Varaždin je poveo u 10. minuti, ali je momčad Istre 1961 preokrenula rezultat na početku drugog dijela i to u osam minuta, a treći su gol postigli u posljednjim trenucima nadmetanja.

Na početku susreta temperaturu zraka bila je oko 27 celzijevih stupnjeva. Glavni je sudac utakmice bio Fran Jović iz Zagreba. Trener Mario Kovačević odlučio se početi u sastavu:Nevistić-Jevtoski, Čelić, Senić, Kulenović -Golubar, Težak, Jertec - Glavica, Sačer, Drožđek.

Gol Istre 1961 branio je Vanja Iveša nakon što je odradio četiri utakmice suspenzije, dok u napadu nije bilo Rumunja Mateia. Utakmica je počela dosta mirno je počelo, Varaždin je prepustio Istri 1961 posjed lopte ali domaćin nije imao prilike, sve do prve minute sudačke nadoknade vremena, dok su Varaždinci bili jako opasni kada su iz obrane prelazili u fazu napada.

Nakon prvog dijela Istra 1961 imala je posjed lopte 63:37 posto, u kornerima je bilo 6:2 za domaćina, ali je u udarcima prema goli bilo 7:3 u korist Varaždina, koji je imao prednost nakon prvog dijela golom Domagoja Drožđeka u 10. minuti, pri čemu su gosti dva puta pogađali okvir gola Istre 1961. 

U 9. minuti požutio je varaždinski igrač Karlo Težak zbog prekršaka nad Jakićem u dijelu terena koji je pripadao domaćinu. U 10 minuti Varaždin je poveo iz prve prave akcije na susretu. Išla je brza akcija Varaždina po desnoj strani, uslijedio je ubačaj Sačera desne strane u kazneni prostor domaćina gdje je Drožđek bio brži od Matasa iz iz neposredne blitine pogodio mrežu nemoćnog domaćeg vratara. U 12. minuti opomena Vojnoviću, zbog prekršaja nad Sačerom na sredini terena.

U 16. minuti prvi korner za domaće s desne strane, Badi je ubacio, a Prce glavom pucao, ali je lopta išla preko gola tako da nije bilo potrebe za intervencijom Nevistića. U 22. minuti akcija domaćin,a ali je Halilović u kaznenom prostoru Varaždinaca igrao rukom i sudac Jović zaustavio je igru i dodijelio loptu gostima.

U 23. minuti akcija Varaždina iz koje je, nakon što je Sačer loptu, koja je ubačena s desne strane, prenio loptu glavom prema Drožđeku, a strijelac vodećeg gola koji je bio s lijeve strane u petercu domaćeg kaznenog prostora, pogodio je lijevu vratnicu gola već svladanog Iveše. Loptu koja mu se odbila od okvira gola poslao je preko gola Istre 1961. Igrala se 31. minuta kada je srušen kapetan Jertec s desne strane napada gostiju.

Jertec je i ubacio loptu u kazneni prostor gdje je skočio Golubar i pored Jakića uspio loptu zahvatiti glavom te je poslati u gredu gola domaćina. U 35. minuti sjajna asistencija Jerteca za Glavicu u kaznemom prostoru domaćina,ali je Glavica prekasno pucao i propala je još velika prilika Varaždina. U 41. miniti požutio je Zgrablić zbog prekršaja nad Sačerom na sredini terena odnosno protesta nakon dosuđenog prekršaja. U 43. minuti požutio je i Sačer, koji je nagazio Zgrablića u dijelu terena koji pripada Istri 1961.

U prvoj minuti sudačke nadonade vremena Glavica se našao pred golom domaćina ali je netko blokirao njegov udarac, a na suprotnoj strani Antunović je imao loptu u pet metara, ali, srećom po Varaždince, nije uspio uputiti udarac prema golu. U 47. minuti zabilježili smo ubačaj Istre 1961 s desne strane u kazneni prostor Varaždina, gdje je najviši u skoku bio Roce, ali njegov udarac glavom nije bio previše zahtjevan za vratara Nevistića.

Istra 1961 je došla do dva pogotka u osam minuta drugog poluvremena. Istra 1961 je izjednačila u 55. minuti kada je Golubar nakon ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane, kojeg je izveo Badi, pogodio glavom same rašlje vlastitog gola nemoćnog Nevistića. U 59. minuti trener Varaždina Mario Kovačević odlučio se na prvu izmjenu te je iz igre izašao Karlo Težak, a umjesto njega u igru je ušao Matija Kolarić.

U 61. minuti požutio je Dejan Glavica nakon prekršaja nad Čuljkom. U 62. minuti ubačena je na teren petarda, koja je pala pored noge vratara Nevistića, a iz slobodnog udarca Badi je pogodio gornji dio grede. U 63. minuti Drožđek je s oko 25 metara lijevo iskosa pucao prema golu ali je lopta završila pored lijeve vratnice gola Istre 1961.

U 64. minuti Istra 1961 je povela golom Aljoše Vojnovića, kojemu je s desne strane loptu u kazneni prostor uputio  Ottochian, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu. U 65. minuti požutio je Matija Kolarić. U 67. minuti s desne je strane loptu u kazneni prostor Istre 1961 ubacio Jertec, a pred golom domaćina pokušao je Senić,ali nije dobro zahvatio loptu, koja je otišla preko gola.

U 75. minuti požutio je Matas zbog prekršaja nad Kulenovićem. U 85. minuti požutio je domaći igrač Dejan Maksimović. Konačnih 3:1 postavio je Goran Rice u 88. minuti susreta. Nakon kornera s desne strane Roce je bio najviši u skoku pred golom Nevistića i loptu glavom poslao u mrežu  za veliko slavlje domaćih navijača pred uzvratni subotnji susret na stadionu Varteksa.