Inka Inkret i Damir Martinčević, predsjednik Kitro Varaždina Foto: Martin Novosel

Inka Inkret: Sretna sam da sam bila dio ovog kluba protekle 4 godine

| 5.6.2018. u 17:28h | Objavljeno u Sport

Seniorke Kitro Varaždina su osvajanjem drugog mjesta imale sjajnu sezonu u Prvoj B ligi, a veliki doprinos u rezultatu imala je Inka Inkret. Silan trud i uporan rad isplatio se ovoj devetnaestogodišnjoj odbojkašici, koja će sredinom srpnja preseliti u SAD, gdje će, uz plaćenu odbojkašku stipendiju, nastaviti obrazovanje na sveučilištu Oral Roberts u Tulsi, u saveznoj državi Oklahomi. Riječ je o fakultetu koje ima jednu od najboljih sveučilišnih ekipa u ženskoj odbojci u SAD-u.

- Odlučila sam se za studij u Americi jer smatram da mogu izvući puno koristi iz njihovog obrazovnog sustava koji je prilagođen mladim sportašima. Mogu se posvetiti obrazovanju i istovremeno nastaviti trenirati odbojku na visokoj razini - rekla je Inkret.

Odbojka nije bila prvi izbor za ponajbolju igračicu Kitro V., rodom iz Ivanečkog Naselja. Sportom se bavila od ranog djetinjstva, a prvi izbor joj je bio rukomet. Sa 14 godina ušla je u odbojkaške vode, a samo godinu dana je nastupala za ŽOK Ivanec, s obzirom da ju je primjetio trener Kitro Varaždina Ivica Đolonga i nagovorio da trenira za varaždinsku ekipu.

- Kada sam došla u Varaždin, nisam imala prevelika očekivanja. S vremenom, kako je trener sve više tražio od mene i kada sam počela primjećivati svoj napredak, tako sam se sve više zaljubila u cijeli taj proces i ubrzo sam s tri treninga tjedno jednostavno odlučila da želim trenirati svaki dan i raditi ozbiljno. Nakon te odluke, ne sjećam se da sam sve do danas propustila i jedan trening, osim zbog bolesti. Odlazila sam na trening često i dva put dnevno. Takav ritam nije uvijek bio jednostavan, ali me i mnogočemu naučio i da odbojku nisam zavoljela, ne vjerujem da bi bila danas tu gdje sam - naglasila je Inkret.

DSC04287.JPG

Pripreme pa predavanja

Put SAD-a krenut će sredinom srpnja i veseli se novim izazovima koje ju čekaju u sveučilišnoj ligi.

- Odmah po dolasku počinjem s pripremama, a mjesec dana nakon toga imat ću i prva predavanja. Veselim se svakom novom iskustvu. Sigurno je da tamo mogu puno toga naučiti. Nije bilo lako donijeti odluku o odlasku jer me puno toga veže uz ovaj grad i ekipu, ali isto tako znam da sve što sam ovdje naučila su vrlo vrijedni temelji za budućnost, a ambicije imam. Odbojka mi je jedan od najljepših sportova i volim taj osjećaj da sam dio jedne cjeline i doći svaki dan na trening i pokušati biti bolja, nego što sam bila jučer. I kada nakon nekog vremena vidim rezultate, zamišljam se opet još boljom i taj proces se tako uvijek nastavlja - objasnila je Inkret svoje uzbuđenje.

Ekipa Kitro Varaždina će morati nastaviti bez nje, a ona će morati nastaviti bez onih koji su joj odigrali ključnu ulogu u razvoju kao igračici i kao osobi.

Ugrađuju samopouzdanje

- Sretna sam da sam bila dijelom ovog kluba u protekle četiri godine i zahvalna sam svima koji su mi pomogli na mom putu postajanja igračice i osobe kakva sam danas. Kroz ove četiri godine nisam postala samo dobra odbojkašica, nego sam postala i bolja osoba i to je nešto što jako cijenim kod ovog kluba. Posebna zahvala ide mom treneru koji je bio uporan i nije nikad odustao od mene. Trener Đolonga uvijek je vjerovao u mene, ima sposobnost uvjeriti igračice da se sve može te izvlači najviše iz ekipe. S jedne strane teško mi je što odlazim, ali znam da sam ovdje postala dobar igrač, da sam naučila nešto što vrijedi mnogo i veselim se što ću to dalje koristiti u novom okruženju - napomenula je Inkret.

Ne sumnja da će dobar rad sa ženskom ekipom ponovno uroditi plodom.

- Da su nas učili samo elementima odbojke, ne bi bila igračica kakva jesam. Na treninzima nam ugrađuju samopouzdanje i razvijaju pobjednički mentalitet. Ne sviđa se svima takav način rada, ali zato smo mi koje smo se u tome pronašle, stvorile posebnu atmosferu u ekipi. Mislim da je to bio temelj svih uspjeha koje smo postigle, bilo ih je mnogo, a mnogo će ih i biti i dalje - zaključila je Inkret.

Označeno u