Inka Inkret Foto: Instagram Oral Roberts

Inka Inkret nakon polusezone u SAD-u, u najboljoj postavi početnika

| 7.1.2019. u 10:35h | Objavljeno u Sport

Inka Inkret, bivša igračica Kitro Varaždina, se u srpnju prošle godine preselila iz Ivanca u SAD, točnije u Tulsu u saveznoj državi Oklahoma, gdje igra za sveučilište Oral Roberts i njihovu odbojkašku ekipu Golden Eaglese.

Nakon samo pola godine u SAD-u pokazala je svoju vrijednost i dobila priznanje izborom u najbolju postavu početnika odbojkaške sveučilišne Summit lige. Inkret je ostvarila veliki utjecaj u igri Golden Eaglesa te je završila na drugom mjestu u ekipi s 211 smečeva, u prosjeku 2.24 po setu. Inkret je osam puta tijekom godine bila prva u Golden Eaglesima po smečevima i 13 puta je završila susret s dvoznamenkastim učinkom, uključujući 11 od 16 Summit liga susreta.

Njezina 2.73 smeševa po setu na konferencijskim utakmicama bila su dovoljna da statistički zauzme 13. mjesto u ligi u toj kategoriji. Treća je u ekipi po zabilježenim double-double učincima (sedam puta), u prosjeku je imala 2.22 prijema po setu, a najviše njih, 18, ostvarila je u domaćem susretu protiv sveučilišta u Sjevernoj Dakoti. Inkret je na gostovanju kod sveučilišta u Sj. Dakoti imala 16 smečeva, najviše u jednom susretu sezone, a isti učinak je ostvarila i na gostovanju Sveučilišta u Južnoj Dakoti.