Goran Hlevnjak, predsjednik GRK Varaždina 1930 Foto: Dražen Novosel

Igrači, roditelji i članovi GRK Varaždina 1930 obilježili uspješnu 2016. godinu

| 6.1.2017. u 11:54h | Objavljeno u Sport

Najuspješniju godinu u povijesti kluba, 2016., igrači, roditelji i članovi Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 završili su u četvrtak, 5. siječnja, druženjem u caffe baru Picabia. U opuštenoj atmosferi članovi i prijatelji kluba razgovarali su o rezultatima u 2016. te planovima u ovoj godini.

Predsjednik kluba Goran Hlevnjak podsjetio je na drugo mjesto prve momčadi u Kupu Hrvatske i nastupu u Ligi za prvaka te na dvije momčadi mlađih kategorija koje su nastupile na državnom prvenstvu.

- Nadam se da će se i ova godina nastaviti u istom ritmu. Uz natjecateljske rezultate koji su već sada vidljivi, moram dodati da je rukomet prepoznat sport u Varaždinu. Svakim danom raste interes za rukomet i među školarcima. Zato intenzivno radimo na projektu rukometne akademije. Tu su igrači od 1998. godišta do 2006. godišta. Cilj kluba je uspjeh u Premijer ligi, ali također i razvoj akademije i razvoj djece kroz sport. Jedan od ciljeva kluba je da iz te vlastite škole izađu sutrašnji prvoligaški igrači - istaknuo je Hlevnjak.

O očekivanjima i planovima u 2017. godini govorio je dopredsjednik kluba Romano Puček, koji također očekuje nastavak dobrih rezultata i seniorske i mlađih ekipa.

- Već imamo dvije ekipe koje će se najvjerojatnije plasirati na državno prvenstvo. Prvu ekipu očekujemo na završnici Kupa Hrvatske, kao i ponavljanje prošlogodišnjih rezultata u prvenstvu. A prošla je godina bila najbolja u povijesti kluba što se seniorske ekipe tiče - rekao je Puček i osvrnuo se na jednogodišnji rad rukometne akademije koja okuplja stotinjak djece.

- I roditelji i djeca prepoznali su rukomet kao sport koji je dobar za razvoj djece, fizički i psihološki. Naravno da je s prelaskom u starije kategorije sve važniji i rezultat. Tako očekujemo da će nosioci igre u prvoj ekipi biti naši domaći igrači. Želimo okupiti i djecu 2008. godišta, čak i 2010. godišta za mini rukomet koji je sve razvijeniji u Hrvatskoj - rekao je Puček.

Nakon opuštenijeg druženja članova i prijatelja kluba, nastavlja se s radom i pripremama seniorske i mlađih ekipa, a prve natjecateljske utakmice rukometaše Varaždina 1930 očekuju početkom veljače.