Hrvatski rekord i norma za OI Ludbrežanke Sare Kolak

| 6.3.2016. u 13:48h | Objavljeno u Sport

Nakon što je prošli tjedna na natjecanju u Ptuju postavila novi hrvatski rekord ludbreška bacačica koplja, članica AK kvarner Sara Kolak je na današnjem zimskom bacačkom prvenstvu Splitu postavila novi hrvatski seniorski rekord i ostvarila normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Kolak je u petoj seriji koplje bacila 62 metra i 75 centimetara, što je novi hrvatski rekorD ( dosadašnji 60,24 metra), te ujedno norma za Olimpijske igre, pri čemu je za odlazak u Rio trebalo baciti 62 metra.  

Ludbrežanka Sara kolak prošli je tjedan na otvorenom prvenstvu Slovenije u Ptuju danas postavila novi hrvatski rekord u bacanju koplja. Bio je to prvi nastup za Kolak nakon 15 mjeseci izbivanja s bacališta i natjecanja zbog operacije bacačkog ramena, a u petom pokušaju koplje je letjelo na daljinu od 60 metara i 24 centimetra, što je BIO novi hrvatski seniorski rekord. DOTADAŠNJI rekord bio je 57,79 metara, kojeg je Sara KolaK postavila u talijanskom Rietiju 21. srpnja 2013. godine. Natupom u Ptuju ostvarila je i normu za Europsko prvenstvo u Amsterdamu, a sada u Splitu i normu za Olimpijske igre u Brazilu.