Izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije Božidar Miletić Foto: Dražen Novosel

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija danas igra sa Švedskom u Varaždinu

| 19.9.2017. u 12:34h | Objavljeno u Sport

Najbolje hrvatske nogometašice započele su kvalifikacijski ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Francuskoj 15. rujna, gostovanjem u Ukrajini, gdje su s domaćom reprezentacijom odigrale 1:1.

Danas ih očekuje kvalifikacijski ogled sa Šveđankama, koje će ugostiti u Varaždinu na stadionu Varteksa u 18 sati. Cijena ulaznice za zapadnu tribinu bit će 20 kuna.

- Drago mi je da smo Varaždinu, gdje sam nazočio finalu EP-a U-17, kada je i započela ideja da ženska reprezentacija prvu kvalifikacijsku utakmicu u ovom ciklusu odigra na stadiona Varteksa, jer me se dojmila atmosfera koja je bila na tom finalu. Prvu utakmicu kvalifikacija imali smo u Ukrajini, a odradili smo je na jako dobar način iako se ne mogu oteti dojmu da bi se vjerojatno vratili s 3 boda da smo ostali brojčano izjednačeni na terenu do kraja susreta. Švedska je reprezentacija koja spada među pet najboljih reprezentacija u svijetu i pozivam sve ljubitelje nogometa da dođu pogledati a mogu obećati da će naša reprezentacija dati na terenu sve od sebe da pokuša parirati jednoj takvoj reprezentaciji. nećemo se prepustiti stihiji i nećemo poletjeti na osnovu rezultata iz Ukrajine, koji puno znači našim djevojkama, koji jedva čekaju susret sa Švedskom - naglasio je izbornik ženske nogometne reprezentacije Božidar Miletić.

Osim ženske nogometne reprezentacije svoje kvalifikacijske susrete na stadionu Varteksa odigrat će i U-21 reprezentacija, pod vodstvom izbornika Nenada Gračana.Bit će to utakmice u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2019. godine, i to 5. listopada protiv Bjelorusije i 9. listopada protiv Češke.