Hoće li se Ivan perišić i ostatak momčadi imati prilike večeras radovati? Foto: HNS

Hrvatska večeras s Portugalom za plasman u četvrtfinale EP-a

| 25.6.2016. u 13:23h | Objavljeno u Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će se na Europskom prvenstvu u Francuskoj na stadionu na stadionu Bollaert-Delelis u Lensu u Lensu od 21 sat sastati s Portugalom.

- Teško je reći tko je favorit, a osim toga nema lakih suparnika na EP-u. Bit će to sraz dvije dobre momčadi, a Portugal se sigurno boji Hrvatske i neće igrati kao do sada. Moramo ostati na tragu prethodnih igara, držati se svog stila kako bismo pronašli prostor i vrijeme za ono u čemu smo najbolji. Istovremeno moramo ograničiti kvalitetu protivnika, u kojemu prednjači klasa Cristiana Ronalda. Moramo ne dopustiti da ga Portugal iskoristi tamo gdje je najjači - naglasio je izbornik hrvatske vrste Ante Čačić, a objavljuje Hrvatski nogometni savez na svojim službenim web stranicama.

U konkurenciju za nastup vraćaju se Luka Modrić i Mario Mandžukić, koji su sanirali ozljede iz drugog kola i počet će od prve minute. Hrvatska i Portugal u prošlosti su se sastali tri puta, i sva su tri puta slavili Portugalci.

- Tradicije postoje da se ruše, a ova je momčad spremna im zabiti - poručio je Čačić ukazujući na podatak da Hrvatska još nije postigla pogodak Portugalu.

- Smatram da smo napravili sjajan posao u skupini, no želimo li napraviti velike stvari, ovo je novi početak Europskog prvenstva. Vjerujem da će se nas mnogo pitati na terenu. Ponosni smo što smo među 16 najboljih momčadi Europe, ali ne želimo stati na tome - istaknuo je reprezentativni veznjak Milan Badelj, a prenosi web portal HNS-a.

Utakmicu Hrvatske i Portugala sudit će Španjolac Carlos Velasco Carballo, a pobjednik će u četvrtfinalu zaigrati protiv boljeg iz dvoboja Švicarske i Poljske.