Hrvatska ušla u Euro veličanstvenom pobjedom nad Srbijom Foto: HRS

Hrvatska ušla u Euro veličanstvenom pobjedom nad Srbijom

| 12.1.2018. u 22:02h | Objavljeno u Sport

Hrvatska rukometna reprezentacija je večeras u prepunoj Spaladium Areni u Splitu, u svom prvom susretu na Europskom rukometnom prvenstu, pobijedila reprezentaciju Srbije rezultatom 32:22, poluvrijeme 14:9.

Najučinkovitiji u hrvatskoj reprezentaciji, u kojoj se čak 12 igrača upisalo među strijelce, bili su Luka Stepančić i Manuel Štrlek sa 6 golova, te Zlatko Horvat i Luka Cindrić s po 4 gola, a kod Srbije najučinkovitiji je bio Petar Nenadić sa 6 golova.

Najboljim igračem utakmice proglašen jehrvatski vratar Mirko Alilović, koji je skupio 5 obrana.


- Čestitam igračima, odigrali su izvanredno, bilo je i nekoliko nedostataka ali više sam zabrinut zbog ozljede Duvnjaka,kojemu su stradala mišina vlakna lista i tek treba vidjeti stupanj ozljede. Pobjeda je uvijek draga, ali to je samo prva stepenica, idemo na drugu stepenicu, sa svim problemima, ali u problemima se jača karakter. Od prvog dana sam ponosan na ove igrače, ali ih pokšavam ih vratiti u stvarnost, jer, iako su dobro igrali, ovo je samo prva stepenica. Dok smo igrali izgledalo je to jako dobro, brza nam je bila tranzcija, igrali smo atraktivno. Pohvale igračima, sve je išlo dobro,  djelovali smo kao tim. Zahvaljuem publici, koja je došla iz svih krajeva, koja poštuje našu reprezentaciju, a mi se borimo i nemamo vremena slaviti. Čeka nas Island, koji je pobijedo Švedsku što je iznenađenje, pokazali su kvalitetu, igraju do kraja. Trebamo se osvježiti i razmišljati što dalje - naglasio je u prvoj izjavi nakon susreta hrvatski izbornik Lino Červar.