Zlatko Dalić jedan je od tri kandidata za nagradu FIFA-e Foto: Krešimir Đurić

Hoće li Zlatko Dalić večeras u Londonu primiti nagradu za najboljeg trenera?

| 24.9.2018. u 10:46h | Objavljeno u Sport

Večeras će u Londonu biti održana svečana dodjela Fifinih nagrada The Best, za koju u kategoriji najboljeg nogometaša svijeta konkurira kapetan Vatrenih Luka Modrić, dok se za titulu najboljeg trenera na svijetu natječe i srebrni izbornik Zlatko Dalić.

Protukandidati Zlatku Daliću su Didier Deschamps, koji je odveo Francusku do titule svjetskog prvaka finalnom pobjedom protiv Hrvatske te Zinedine Zidane, osvajač Lige prvaka s Real Madridom.

Dalić, Deschamps i Zidane iskristalizirali su se sa šireg popisa, na kojemu su još bili izbornik Belgije Roberto Martinez, izbornik Engleske Gareth Southgate, izbornik Rusije Stanislav Čerčesov, treneri Atletico Madrida Diego Simeone, Barcelone Ernesto Valverde, Juventusa Massimiliano Allegri, Liverpoola Jürgen Klopp i trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

U najuži krug izbora za igrača godine ušli su kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah. U izboru za nagradu FIFA-e u obzir se uzima učinak od 3. srpnja 2017. do 15. srpnja ove godine.

Svečanost dodjele nagrada u FIFA-inu izboru, u kojemu su sudjelovali izbornici i kapetani svih svjetskih reprezentacija, novinari te navijači, održat će se u Londonu večeras u 20 sati i 30 minuta, uz izravni prijenos na drugom programu HRT-a.