Slavljenički pozdrav publici momčadi Grafičara nakon zaslužene pobjede nad Podravcem iz Virja Foto: Dražen Novosel

Grafičar u podravskom derbiju bolji od Podravca iz Virja

| 4.3.2018. u 18:01h | Objavljeno u Sport

U susretu 15. kola Prve hrvatske košarkaške lige momčad Grafičara je danas, u sportskoj dvorani u Ludbregu, pred oko 200 gledatelja, u podravskom derbiju pobijedila sastav Podravca iz Virja rezultatom 89:83, po četvrtinama 23:21,24:25,19:15 i 23:22.

U izjednačenoj utakmici, s dosta preokreta Grafičar je u 28. minuti otišao na 10 koševa razlike, što je na kraju materijalizirao i zasluženom pobjedom. Kod domaćina najučinkovitiji su bili Mario Novak s 19, Vilim Poljak i Luka Prprović s 15 koševa, a 14 ih je pridodao Manuel Novak. Kod Podravca 24 koša postigao je Stefan Zadravec, a 16 Dejan Krajinović.

- U prvom smo dijelu primili previše koševa i u drugom smo poluvremenu puno bolje reagirali obrambeno, a jedino smo imali veliki problem sa slobodnim bacanjima. Da smo bili malo mirniji vjerojatno bi jednostavnije riješili utakmicu. Podravac je momčad koja u svojim redovima ima dosta visokih igrača i jaki su u skoku, a mi smo ih dobili u tom segmentu igre, a što je bio preduvjet da bi se pobijedila utakmica. Svi koji su danas igrali, pa makar i dvije minute, zaslužni su za ovu pobjedu - komentirao je trener Grafičara Velimir Mudri.

Bila je ovo peta pobjeda momčadi Grafičara ovog prvenstva, a ludbreški se sastav nalazi na 9. mjestu tablice s 20 osvojenih bodova.