Čehok: Pioniri NK Varteks na stadionu u Zagrebačkoj, a ostali iz Jalkovca na Slobodu

| 21.7.2017. u 18:15h | Objavljeno u Sport

#Slučaj stadion" mogao bi uskoro dobiti sretan završetak. Podsjetimo NK Varteks je tražio da svoje treninge i utakmice odrađuje na stadionu Varteksa, ali su od Zajednice sportskih udruga grada Varaždina dobili prijedlog ugovora po kojem bi svoje utakmice u Trećoj HNL istok igrali na stadionu Slobode, dok bi sa svim selekcijama i dalje trenirali na igralištu u Jalkovcu.

Čelnici Varteksa takav prijedlog nisu htjeli prihvatiti, pa se sada u rješavanje slučaja uključio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok,koji se sastao s predstavnicima Nogometnog kluba Varteks,

- Već dulje vrijeme naglašavam da gradonačelnik Varaždina niti je dijelio a niti će dijeliti igrališta. Sva su igrališta podijeljena već prije i svaki klub ima svoje domaće igralište. U trenutku kada je zajednica odbila mogućnost da NK Varteks igra svoje utakmice na stadionu Varteksa ja sams e tek tada uključio kako bis vojim autoritetom i utjecajem omogućio da se pronađe kompromisno rješenje - naglasio je gradonačelnik Čehok, te nastavio:

- Kada su me zamolili da posredujem razgovarao sam s predsjednikom Varteksa Vredranom Šalamunom i Bojanom Fošnarom. Moja je ideja bila da se NK VarteksU omogući igranje na umjetnoj travi za pionire, jer mislim da sva djeca moraju imati jednaka prava i da to ne bi trebalo opterećivati glavni stadion, o čemu je Zajednica govorila, na što su pristali. Rekao sam također da mogu trenirati i igrati na stadionu Sloboda, a s obzirom da za igralište u Jalkovcu ističe ugovor u rujnu, NK Varteks će to igralište vratiti Gradu, koji će ga zajedno sa Zajednom, urediti, da bude u boljem stanju nego što je sada. Zajednica je takav prijedog ugovora uputila NK Varteksu i nadam se da će slučaj stadion biti riješen - naglasio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.