Prijem ŽRK Koke kod gradonačelnika Ivana Čehoka Foto: Martin Novosel

Gradonačelnik Čehok čestitao rukometašicama Koke na uspješnoj sezoni

| 1.6.2018. u 13:16h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik Varaždina, Ivan Čehok, danas je u gradskoj vijećnici je priredio primanje za vodstvo i članice Ženskog rukometnog kluba Koka. Bila je to prigoda da im se čestita na rezultatima ostvarenim u godini kada ŽRK Koka slavi 50 godina postojanja. Da podsjetimo, seniorska ekipa Koke je ove sezone obranila treće mjesto Prve lige osvojeno i u sezoni 2016./2017. te su igrale Final Four Kupa nakon više od 10 godina izbivanja.

- To je jako dobar rezultat s obzirom na to da već neko vrijeme nismo imali tako dobre rezultate u ženskom rukometu. Ponovno su izborile Europsku ligu i vjerujem da će ove godine odigrati jer je to vrijedna razmjena iskustava s europskim klubovima što je za njih veliki izazov da vide gdje se nalazi naš rukomet u usporedbi s ostatkom europskog rukometa - rekao je Ivan Čehok na današnjem prijemu.

Kao što je i gradonačelnik spomenuo, osvajanjem trećeg mjesta, Koka je stekla pravo nastupa na službenom natjecanju u kalendaru Europske rukometne federacije, Challenge Cupu, što spada u red jednog od najboljih rezultata u povijesti kluba, a uz to se vrlo aktivno radi s pomlatkom kluba pa su se tako dvije ekipe djevojčica (2000./01. te 2004./05. godište) plasirale na završnicu državnog prvenstva u Umagu.

- Najviše smo ponosni na seniorsku ekipu te osvajanje trećeg mjesta i plasman u polufinale Kupa nakon 10 godina, a s druge strano smo također ponosni na naše dvije mlađe uzrasne kategorije koje su bile na završnici. Ukupno djelovanje kluba se sastoji od 6 kategorija te se natječemo u 6 rangova natjecanja s oko 200 aktivnih sudionika, a da ne spomenemo ljude koji nam pomažu i kojima bi se zahvalio ovim putem - rekao je Damir Premužić, izvršni direktor Koke te naglasio da naglasio još jednom da će nastup u Challenge Cupu u potpunosti ovisiti o financijskoj pomoći grada.

- Svake godine radimo iskorake, a žalimo da nismo napravile bolji rezultat u Kupu osvajanjem prvog ili drugog mjesta, ali se nadamo da možemo napraviti iskorak igranjem u Challenge Cupu, da cure osjete za što smo igrale cijele sezone i za što smo ostavljale srce na terenu u svakoj utakmici - zaključila je Ines Domjan, kapetanica Koke koja je predvodila igračice na današnjem prijemu.

 
_DSC7393.jpg