Goran Borović Foto: Dražen Novosel

Goran Borović: I dan danas mogu parirati borcima, ali to nije više u meni

| 6.5.2019. u 12:33h | Objavljeno u Sport

Za mjesec i pol dana proći će četiri godine od kada je Goran Borović, varaždinska legenda u borilačkim sportovima, od boksa, kickboxa pa do savate boksa, posljednji puta ušao u ring u oproštajnoj borbi na varaždinskom TTS-u i s podignutim rukama u zraku slavodobitno izašao iz njega. I dok na primjerima poput Mirka Filipovića, koji u jednom trenutku najavljuju kraj karijere, a u drugom nastavak iste, vidimo neodlučnost oko odluke o borilačkoj mirovini, Borović ističe da uživa u mirovini i da mu ne pada na pamet povratak u ring.

Bogata karijera

- Moram misliti na sebe i ne mislim se više boriti, iako smatram da bih i dan danas mogao parirati borcima u mojim godinama, ali to je iza mene. Uživam u svom novom životu izvan ringa, imam dvoje male djece, blizance od četiri i pol mjeseca, i borbe jednostavno više nisu u meni - objasnio je Borović.

U svojoj 26-godišnjoj karijeri nastupio je u više od 350 borbi i ostvario velike rezultate. Dva puta je bio svjetski prvak u savateu do 70 kilograma, osvojio je i titulu svjetskog prvaka u K-1 te u kickboxingu, a može se pohvaliti i višestrukim naslovima europskog prvaka u K-1 i savate boksu.Posebno pamti srebro s prestižnih Svjetskih kombat igara u Rusiji.

Ostatak pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...