Subotnji susret s drugom momčadi Dinama počet će na stadionu Varteksa u 17 sati Foto: Krešimir Đurić

Golubar: Moramo pobijediti u svim utakmicama do kraja prvenstva i zadržati 3. mjesto

| 3.5.2018. u 10:06h | Objavljeno u Sport

- Svima nam je teško pao poraz u Velikoj Gorici, ali moramo se okrenuti subotnjem susretu u kojem ćemo ugostiti drugu momčad Dinama. Sesvete su za nama jedan bod i moramo do kraja, ako je moguće, pobijediti u svim utakmicama da bi zadržali treće mjesto na tablici. Neće biti lako,jer nam nakon Dinama dolaze utakmice s momčadima koje se bore za ostanak u ligi, ali imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo to i prezentirati na terenu. S Dinamom do sada imamo pozitivan skor, prvi su na tablici, imaju kvalitetu i sigurno će se htjeti dokazati ali i mi vjerujemo u sebe  - naglasio je igrač sredine terena Varaždina Josip Golubar na današnjem susretu s novinarima u klubu, a uoči subotnjeg prvenstvenog susreta 30. kola Druge HNL s drugom momčadi Dinama.

Trener Varaždina Mario Kovačević dosta je ovog tjedna razgovarao s igračima, a da bi ih psihološki podigao za subotnje nadmetanje, nakon bolnog poraza od Gorice.

- Vjerujem i dalje u svoje igrače, idemo iz derbija u derbi, a svaka nam je utakmica jako bitna. Susret u Velikoj Gorici, gdje, na žalost, nismo uspjeli, treba zaboraviti, a cilj nam je minimalno zadržati treće mjesto. U subotu igramo protiv najtežeg suparnika, momčadi koja je od prvog kola na prvom mjestu. Vidio sam na treningu da kod igrača postoji velika želja da dobro odrade subotnji susret i vjerujem da ćemo se, uz podršku naših navijača, na kraju veseliti, a što bi bilo jako bitno za nastavak prvenstva - naglasio je trener Kovačević.

Zbog ozjede Mezga više neće konkurirati za momčad do kraja sezone, Kulenović se priključio treninzima, a zbog tri žuta kartona u momčadi na subotnjem susretu neće biti Jevtoskog i Čelića. Trener Kovačević će u subotu najvjerojatnije odmarati i kapetana Karla Šimeka.

- On igra cijelu sezonu, a u godinu dana teško je držati konstantu i ima igrača koji ga mogu zamijeniti u subotu, a nama Šimek treba u preostalim susretima. Vjerujem da će igrači koji će dobiti priliku iskoristiti minutažu. Dinamo je tehnički jak, trkački odičan pa ćemo i mi morati biti takvi ako ćemo htjeti pobijediti. Vjerujem da će to biti lijepa utakmica i da ćemo pobijediti - zaključio je Kovačević.

Subotnji susret između trećeplasiranog Varaždina i lidera prvenstva, druge momčadi Dinama, igrat će se na stadionu Varteksa od 17 sati.